Risotto de post cu hribi si mazare

de Sylvia in Mancaruri de post, 20 Noi 2010 | 3661 vizualizari

 

Am ochit reteta pe blogul lui Adi Hadean zilele trecute. Sincer daca nu o vedeam acolo nu m-as fi gandit sa fac ristotto fara parmezan, vin, unt….

 

INGREDIENTE

 Avem nevoie de

  • orez pentru risotto,
  • o ceapa mica echalote,
  • 1- 2 catei de usturoi,
  • ciuperci champinioane ( eu ma avut congelate feliate la indemana) ,
  • hribi rehidratati,
  • o mana de mazare verde,
  • sare,
  • piper,
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de post cu hribi si mazare:

  Nu v-am dat cantitatile exacte pentru ca eu am facut intr-o cantitate foarte mica voi puteti sa fiti mai generosi cu ele. Preparare: intr-o tigaie mai adanca, eu am folosit-o pe cea de la tefal, punem uleiul la incins si adaugam ceapa si usturoiul tocate fin. Separat am lasat intr-un vas pe foc apa in care am fost fiert hribii pentru rehidratare ca sa imi foloseasca pe post de apa pentru fiert risotto. Dupa ce a devenit ceapa sticloasa am adaugat orezul si l-am lasat pana a devenit translucid si am stins apoi cu un polonic de apa clocotita de la hribi ( in loc de vin ).

  Procedura am respectat-o intocmai ca la risotto, am adaugat ciupercile, condimentele  si apa in cantitate mica, mereu fierbinte . Am amestecat  tot timpul si am ales tigaia mai mare ca sa am un strat de 2-3 cm de orez, in felul acesta orezul se face la aceasi temperatura.

 Cu 5 minute inainte de  final am adaugat si mazarea verde. Rezultatul a fost uimitor, un risotto frumos colorat de la hribi si cremos chiar si fara parmezan la final , timpul de preparare a fost putin mai mare nu 18 minute cum trebuia in mod normal ci vreo 21 de minute ca sa obtin bobul bine fiert dar totusi crocant. Pentru un risotto fara unt, parmesan si vin a oferit foarte multe, hribii si-au facut si de data asta datoria. Adi multumesc pentru reteta ! Adi pusese o frunza de busuioc ( nu aveam la indemana ) asa ca eu am pus cateva crengute de cimbru verde si cateva aschii de morcov care au mers foarte bine si au dat un plus de gust

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Risotto de post cu hribi si mazare 64303
retete culinare - Risotto de post cu hribi si mazare 64304
retete culinare - Risotto de post cu hribi si mazare 64305
retete culinare - Risotto de post cu hribi si mazare 64306

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

22.11.2010, 10:19

Adinacarla 1

22.11.2010, 13:19

arata super

Sylvia 1

23.11.2010, 10:52

Multumesc de laude

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L