Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi

de ionix in Porc, 4 Sep 2010 | 3228 vizualizari

 

ajutata de mama, am facut acum ceva timp aceste "bunaciuni" :D:D

 

INGREDIENTE

  • circa 10-12 ardei grasi
  • 5  dovlecei potriviti (sa nu fie mari)
  • 10 rosioare
  •   Pentru umplutura:
  • 1 si ½ kg spata de porc tocata
  • o cana cu orez – cca 150 g
  • circa 6 cepe, vreo 700 g
  • 3-4 linguri cu ulei
  • o legatura cu marar tocata marunt
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
  • sosul :
  • 200 g suc de rosii sau  150 g bulion  
  • apa cat sa acopere tot
  • 3-4 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi:

Preparare legume pentru umplut:

Scoatem capacelele de la ardeii copti, taiem codita si partea cu seminte . Dovleceii ii taiem in doua, le luam coaja, ii taiem pe orizonatala la capete (formam un suport plat pt dovlecei) iar dinspre mijloc le scoatem miezul cu o lingurita.

Atentie, nu introduceti lingurita pana la capat, pentru ca fundul jumatatilor de dovlecei trebuie sa fie intact.

Rosiile trebuie sa fie mai ferme, le taiem un capacel in partea cu cotorul si apoi le scobim usor cu o lingurita.

Dovleceilor umpluti le vom pune un capa de rosii

Dupa ce ardeii au fost umpluti ii calim in putin ulei incins. Calirea ardeilor da un plus de savoare..

Preparare umplutura:

Orezul se spala bine, se lasa in apa rece circa 10-15 min si apoi se scurge de apa.

Ceapa se taie marunt, se amesteca cu ardeiul dat pe razatoare si se calesc in uleiul bine incins.

Cand ceapa s-a inmuiat, punem orezul cu pasta de tomate peste ceapa (adauga si 2-3 linguri cu apa) si mai lasam la calit inca vreo 5 min.

Amestecul de ceapa cu orez se lasa la racit.

Intre timp amestecam carnea cu restul ingredientelor iar cand ceapa s-a racit o adaugam peste carne. Se amesteca bine iar apoi umplem legumele

Asezarea legumelor in ceaun se face astfel: pe margine punem dovleceii, iar pe mijloc in sus punem ardeii (vezi poza)     Peste dovlecei si ardei, punem rosiile umplute. Deasupra turnam sosul si puneam cateva rosii taiate felii

Se lasa la foc mic pana cand se fierb bine. Se servesc simple sau cu smantana si ardei iuti

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Calirea ardeilor da un plus de savoare..

2

Numarul dovleceilor va fi 10 pentru ca-I taiem pe jumatate. Luati dovlecei mai mitiei si nu foarte grasi…

3

Conteaza in ce ordine pui legumele umplute pentru ca risti ca faci ciulama in oala :D

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi 49239
retete culinare - Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi 49240
retete culinare - Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi 49241
retete culinare - Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi 49242
retete culinare - Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi 49243

COMENTARII (18)

silvi0ara 1

04.09.2010, 22:59

Julie 1

06.09.2010, 13:41

Foarte bune toate!

ionix 1

07.09.2010, 09:33

fetelor, vă mulţumesc frumos...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!