Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie

de MOKUSKA in Prajituri, 20 Iun 2014 | 884 vizualizari

 

Imediat dupa ce am fiert dulceata de cirese, am pastrat putin pentru gustare (cam un borcan). Nu am putut rezista tentatiei...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri de apa rece
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar fin
  • 1 praf de copt
  • 3 -4 linguri de cacao
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • praf de sare
  • Umplutura
  • 1 borcan de dulceata de cirese
  • zeama a 1/2 de lamaie
  • Crema de lamaie
  • 1 lingura de faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • praf de sare
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie:

In primul rand pregatim crema de lamaie sa aiba timp sa se raceasca: 150 ml lapte punem la fiert cu praf de sare, cu restul amestecam faina si le fierbem la foc mic (atentie sa nu faca cocoloase!) amestecand cu un tel. Luam de pe foc, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se raceasca.

Pregatim blatul:

Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. Separam ouale, albusurile le bagam la rece. Galbenusurile amestecam cu zaharul, coaja de lamaie si apa pana obtinem o crema foarte pufoasa (eu am amestecat cu mixer pana s-a topit zaharul fin de tot). Albusurile se bat cu praf de sare foarte bine. Incorporam galbenusurile foarte usor cu o spatula sau cu o lingura de lemn in spuma de albus. Faina cu cacao si praful de copt se amesteca si se cerne treptat peste compozitia din oua. Incorporam cu grija, turnam aluatul intr-o tava intinsa si tapetata. Se lasa la cuptor cca 30 minute. Se verifica cu o scobitoare. 

Blatul copt se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt, cat acesta este fierbinte (daca marginile s-au uscat sa le taiati inainte de a rula blatul, altfel riscati sa se rupa) si se lasa putin sa se raceasca (nu este nevoie sa se raceasca de tot).

Crema din lapte si faina (rece) se amesteca cu untul la temperatura camerei, coaja de lamaie si zaharul, pana obtinem o crema foarte pufoasa (nu trebuie sa fie dulce).

Desfacem blatul rulat, ungem cu dulceata de cirese amestecata bine cu zeama de lamaie, dupa care turnam crema deasupra si o intindem cu un cutit. (sa nu puneti nici dulceata, nici crema pana la margini, lasati fara cca 2 degete) Rulam la loc blatul dupa care il rulam inapoi in hartia de copt foarte strans. Lasam sa se intareasca atat dulceata cat si crema si sa se insiropeze blatul de la dulceata. ( 2-3 ore la frigider).

Daca va este pe plac, in ultima faza de rulare puteti sa cerneti peste hartia de copt cacao.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327840
retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327841
retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327842
retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327843
retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327844
retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327845
retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327846
retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327847
retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327848
retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327849
retete culinare - Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie 327850

COMENTARII (12)

MOKUSKA 1

21.06.2014, 21:44

multumesc

Rocsi 1

21.06.2014, 22:16

Mmm ce delicioasa!

tarasmariana 1

23.06.2014, 06:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: