Galusti de aur

de Brindusa in Prajituri, 16 Oct 2011 | 3552 vizualizari

 

Este o prajitura mostenita de la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina pentru cozonac
  • 50 g unt, topit si racorit
  • 50 g zahar tos
  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • Cca 130 ml lapte caldut
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • lingura rom
  • Gem de gutui (sau alt gem care iti place)
  • 100 g unt topit
  • 100 g nuci macinate + 50 g zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti de aur:

Intr-un castron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa cateva minute. Se va forma o spuma.

Adauga oul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca.

Adauga faina si amesteca cu lingura 6-7 minute. Coca e prea moale ca sa fie amestecata cu mana.

Aduna toata coca de pe margini cu o spatula.

Acopera castronul cu folie de plastic. Lasa castronul la temperature camerei pana ce coca isi dubleaza volumul (cam o ora)

Scoate coca pe masa data cu faina. Presara faina peste coca. Intinde foaie de 1 cm grosime. Taie foaia in patrate cu latura de 5 cm. Pe fiecare patrat pune ½ lingurita de gem. 

Aduna marginile de coca, ca sa formezi o galusca. Repeta pana ce ai facut toate galustile.

Unge bine cu unt o tava termorezistenta (si o cratita e buna).Trece o galusca prin unt topit, apoi prin amestecul de nuci + zahar si pune-o in tava. Repeta cu celelalte galusti si pune-le unele langa altele, neinghesuite. Cand termini primul rand, incepe inca unul deasupra. In final toarna deasupra untul ramas si 2 linguri din nuci. Lasa la crescut jumatate de ora. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190C. Coace timp de 30- 40 minute, la 180 C.

Scoate tava din cuptor si lasa galustile sa se raceasca putin. Mananca-le caldute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galusti de aur 129394
retete culinare - Galusti de aur 129395
retete culinare - Galusti de aur 129396
retete culinare - Galusti de aur 129397
retete culinare - Galusti de aur 129398

COMENTARII (14)

alinutzika 1

17.10.2011, 15:45

bune...

LUK 1

17.10.2011, 16:46

o..delicioase

adry88 1

17.10.2011, 21:30

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18