Chec cu miere si migdale crocante

de laylalala in Prajituri, 12 Apr 2010 | 2393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr miere + 4 linguri
  • 50 gr zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 2 oua + 3 albusuri
  • 60 gr fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu miere si migdale crocante:

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de chec.
Intr-un vas, bate untul cu 100 gr miere, zaharul vanilat, scortisoara macinata, coaja rasa si zeama de portocala.Intr-un alt vas, amesteca faina cu biacrbonatul, praful de copt si scortisoara.Adauga aceasta compozitia in cea cu unt si amesteca.Adauga si laptele si amesteca bine.Separa 1 ou, iar intr-un vas bate cele 4 albusuri spuma tare.Adauga la compozitia cu unt oul intreg si galbensul apoi amesteca.Inglobeaza si albusurile batute spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.Presara deasupra checului fulgii de migdale apoi da checul la copt 55 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.
Dupa ce s-a copt, scoate checul din cuptor, unge-l cu 2 linguri miere si presara-l cu un praf de sare apoi da-l la copt inca 5 minute.Dupa cele 5 minute, scoate checul din cuptor, stropeste-l cu 2 linguri miere ramasa si lasa-l sa se raceasca apoi serveste-l.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu miere si migdale crocante-0
Chec cu miere si migdale crocante-1
Chec cu miere si migdale crocante-2
Chec cu miere si migdale crocante-3
Chec cu miere si migdale crocante-4
Chec cu miere si migdale crocante-5

COMENTARII (4)

rivka

rivka 1

12.04.2010, 21:33

da arata foarte bine si la citirea ingredientelor cred ca e si foarte foarte bun.

nadina73

nadina73 1

12.04.2010, 22:05

ce bine arata

Rocsi

Rocsi 1

12.04.2010, 22:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!