Rulada cu gem de gutui si nuci

de Dana_Retetegg in Prajituri, 1 Dec 2010 | 5196 vizualizari

 

Cea mai buna rulada pe care am mancat-o vreodata!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamaie (din lipsa de alte esente)
  • un praf de sare
  • gem de gutui (puneti cat de mult vreti in functie de preferinte)
  • 100 gr nuci
  • glazura de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui si nuci:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat coaja de lamaie si faina.

Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina.

Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Am lasat 10 minute in cuptor la foc potrivit.

Am desprins cu grija marginile ruladei de tava si am rasturnat-o pe un prosop umed.

Am pus pe foaia de rulada gem de gutui si nuci macinate.

Peste rulada am pus glazura de ciocolata si am lasat-o sa se raceasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu gem de gutui si nuci 67614
retete culinare - Rulada cu gem de gutui si nuci 67615
retete culinare - Rulada cu gem de gutui si nuci 67616
retete culinare - Rulada cu gem de gutui si nuci 67617

COMENTARII (9)

giuliana 1

01.12.2010, 13:35

parca as servi o feliuta

Rocsi 1

01.12.2010, 18:16

mmm..buna

MotanLaOale 1

02.12.2010, 12:58

tot ce este cu gutui e bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18