Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi

de Tuxedo in Pui, 15 Mai 2013 | 9551 vizualizari

 

Am vrut sa mai gatesc si altceva din piept de pui, ca prea sunt monotone snitelele sau friptura la gratar, asa ca am hotarat sa fac o rulada foarte delicioasa cu spanac si branzeturi. Este suculenta, dietetica si chiar aratoasa :-)

 

INGREDIENTE

  • 800 gr piept de pui dezosat
  • frunze de spanac crud (sau 200 gr spanac congelat)
  • 150 branza telemea
  • 100 gr cascaval sau mozzarella
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru uns
  • boia dulce, cimbru si piper alb pentru crusta
  • 150 ml vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi:

Spalam carnea  si o tamponam cu un servet de hartie ca sa absoarba apa.

Taiem pieptii si fiecare bucata o acoperim cu folie alimentara si o batem bine pana se subtiaza.

Dupa ce am batut carnea, formam o foaie din aceasta, peste care punem frunzele de spanac verde, branza rasa si cascavalul.

Rulam cu grija si "carpim" pe ici pe colo unde este nevoie, cu bucatele de carne. Mie mi-au ramas bucatelele acelea mici de piept care se dezlipesc foarte usor cand taiati carnea.

O legam din loc in loc cu ata alimentara, ungem o tava cu ulei si asezam ruloul nostru pe care il asezonam cu boia, cimbru si piper, dupa care picuram putin ulei deasupra si uniformizam cu o pensula de silicon.

Coacem rulada in cuptorul preincalzit la 180 de grade, la inceput acoperita cu o folie de aluminiu. Adaugam jumatate de pahar de vin alb si o lasam sa se coaca iar spre final  (in ultimee 10 minute) o lasam descoperita ca sa se rumeneasca.

O puteti servi cu garitura de orez, cartofi sau legume gratinate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand se taie pieptul, se inlatura partea de muschi care se dezlipeste usor si se bate separat (se pastreaza pentru repararrea ruladeim daca sunt goluri din loc in loc la rulare)

2

Se poate folosi un singur fel de branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de pui cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci