Rulada Diplomat

de T I M E A in Dulciuri, 13 Ian 2016 | 17325 vizualizari

 

Daca tot am facut azi 4 ani de cand ma aflu printre voi, am zis ca totusi nu pot lasa aceasta zi fara o reteta festiva asa ca iata-ma cu o Rulada Diplomat pe care o impart cu drag, macar virtual, cu voi toti. 


Ma bucur ca fac parte din aceasta comunitate, ma bucur ca am cunoscut multi oameni minunati si m-am ales si cu prieteni dragi. La multi ani sanatosi si mie si voua tuturor celor care sunteti prezenti aici zi de zi si mentineti aceasta frumoasa familie de bucatarasi.


Pentru aceasta reteta eu m-am inspirat de la  Alice Ciobanu,  pentru ca postate pe FB rulada si era exact ceea ce imi propusesem sa fac dar habar nu aveam cum se face crema. A iesit o minunatie de rulada si daca pana acum nu mancam la nimeni Diplomat pentru ca nu imi placea imensitatea aceea de crema, varianta aceasta mi-a placut enorm de mult si o sa repet cu siguranta acest desert. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 plic gelatina granule
  • 50 ml apa
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 cutie compot fructe tropicale de la Sun Food
  • Ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g ciocolata neagra
  • stelute din zahar
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Diplomat:

Pregatim mai intai blatul.

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt.

Turnam compozitia in tava mare de la cuptor pe care am pus mai intai hartie de copt, nivelam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 25 de minute.

Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed.

Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.

Crema

Punem gelatina la hidratat in 50 ml de apa.

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare. Incalzim laptele si il turnam treptat peste galbenusurile mixate cu zahar. Punem apoi amestecul pe foc si adaugam gelatina amestecand si fara a lasa sa fiarba. Lasam vasul deoparte pana se raceste crema complet.

Separat mixam frisca lichida (smantana pentru frisca) impreuna cu o lingura de zahar pudra.

Cand s-a racit complet crema de galbenusuri adaugam frisca batuta si omogenizam.

Dam crema la frigider timp de o ora.

Indepartam prosopul si hartia de copt de pe blat si asezam blatul pe folie alimentara.

Ungem blatul cu crema peste care asezam fructele din compot.

Rulam si dam rulada la frigider timp de 3 ore.

Pentru ornat, mixam 200 ml smantana pt frisca (frisca lichida) impreuna cu 3 linguri de zahar pudra si ornam rulada pe partea de deasupra si laterale.

Ciocolata o topim pe baie de aburi si cu ajutorul unei pungute sau a unui creion din silicon, trasam peste frisca dungulite.

Ornam cu stelute albe si albastre.

Pastram rulada la frigider pana la servire.  

 

TIPS-URI

1

Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o mixa

RETETA IN IMAGINI

Rulada Diplomat-0
Rulada Diplomat-1
Rulada Diplomat-2
Rulada Diplomat-3
Rulada Diplomat-4
Rulada Diplomat-5
Rulada Diplomat-6
Rulada Diplomat-7

COMENTARII (45)

jolygina 1

14.04.2016, 13:20

buna

ancutsa 1

17.07.2016, 17:21

Foarte frumoasa si gustoasa!

WhiteVeve 1

07.09.2016, 17:53

Arata foarte bine, dar am o intrebare: cam cat de mare este tava in care s-a copt blatul?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04