Rulada turceasca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 8 Apr 2010 | 4081 vizualizari

 

by gaby, miha, oana, rivka

 

INGREDIENTE

  • 500 ml. lapte
  • 1 pahar de zahar tos
  • 75 g  faina
  • 25 g unt
  • 100 gr. de nuca de cocos colorata
  • 100 grame nuca macinata
  • 1 pachet de frişca lichida hulala 200 ml
  • esenta de vanilie
  • 1 pliculet intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca:

Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu jumatate din laptele rece. Laptele ramas se pune la fiert.

Cand clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, putin cate putin, in fir subtire, asta am luat-o de la miha :D, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Se adauga apoi untul si vanilia, se lasa la racorit.

Nuca de cocos se intinde in strat gros intr-o tava , apoi se pune cu lingura crema de vanilie, cu atentie, sa nu se strice stratul de cocos.

Se niveleaza usor.

Deasupra se aseaza frisca batuta bine cu intaritorul de frisca, apoi se presara nuci maruntite.

Se lasa la rece 2-3 ore, apoi se taie cu un cutit, dat prin apa rece fasii subtiri pe latimea tavii si se ruleaza cu ajutorul unei furculite, cu grija.

Se pastreaza la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada turceasca-0
Rulada turceasca-1
Rulada turceasca-2
Rulada turceasca-3
Rulada turceasca-4
Rulada turceasca-5
Rulada turceasca-6
Rulada turceasca-7
Rulada turceasca-8
Rulada turceasca-9
Rulada turceasca-10
Rulada turceasca-11
Rulada turceasca-12
Rulada turceasca-13
Rulada turceasca-14

COMENTARII (59)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

10.04.2010, 11:25

super! mai fetelor cred ca e cea mai testata rulada!m-ati convins sa fac si eu, daca la atatia oameni a iesit trebuie sa-mi iasa si mie!si daca se rupe asta e , o fac patratele turcesti!

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

10.04.2010, 11:46

mariana trebuie sa o incerci, o sa-ti iasa cu siguranta, la fel am zis si eu k sg nu-mi iese, imi era frica la rulat, dar se ruleaza f usor, stiu k pare greu, insa asa o sa zici si tu dupa ce o s-o faci, eu cu siguranta o s-o mai fac, e atat de buna k te lingi pe degete
eu azi pun de un tort KODRIT KADIR

Cris2711

Cris2711 1

20.07.2011, 16:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!