Rulouri cu carne de pui și ciuperci

de mirela_sagi in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2011 | 30381 vizualizari

 

O retetă plină de savoare, la ziua mea de naștere a avut un succes nebun. Încercați-o, nu veti regreta!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de clătite:
  • 500 ml lapte gras
  • 2 oua
  • 230 g faina
  • putina sare
  • putin ulei sau unt topit   

Umplutura: 

  • Preparare piept pui:
  • 1 ½ piept de pui desosat;
  • 1 pahar de vin (2 linguri la început și restul la sfârșit);
  • 2 linguri sos de soia light;
  • 2 linguri malai;
  • Condimente pentru pui;
  • Piper
  • Preparare omleta:
  • 4 ouă;
  • 2 linguri de smântâna
  • 1 lingură de făina;
  • Sare;
  • Piper.  
  •  Preparare ciupeci:
  • 1 cutie ciupeci feliate cât mai fin ( sau proaspete -  se firb în apă cu sare și zeamă le lamâie – sa tamana cca. 300 g);
  • 3-4 fire de ceapă verde tăiată rondele subțiri;  
  • 1 lingură cu vârf de unt;
  • Condimente :
  • delikat sau sare;
  •  Piper.
  •  1 bocan cu muguri de bambus tăiat marunt sau porumb mini murat în oțet;
  • 1 lingură ghimbir ras.         
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu carne de pui și ciuperci:

 Intr-un castron cu pereții înalți batem bine ouăle împreună cu puțină sare și ulei sau unt topit. Adaugam laptele și făina și batem cu telul(mixer) până nu mai sunt cocoloașe și compoziția începe să facă bule mici.

Întro cratiță specială de clatite sau una normala teflonată, o ungem puțin cu ulei și o lăsam pe foc să se încinga bine. Luam cu polonicul compoziția și dinspre centru spre margini, rotim cratița să se întinda toata compoziția.

Le coacem la foc mic.

Le răsturnăm pe o farfurie adancă și ca să stea calde și moi până le terminați pe toate, acoperiți farfuria cu un capac.

Preparare umplutură:

Pieptul de pui tăiat perpendicular pe fibră, felii de 1 cm grosime apoi fâșii înguste, se pune întrun castron împreună ci 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul, condimentele. Se lasă la macerat pâna se prepara restul umpluturii.

 Se fac două omlete, se scot pe un platou, se răcesc, apoi se taie fideluță (cam  4 cm lungime).

 Se călește în unt ceapa tăiată rondele subțiri, apoi se adaugă ciupercile, condimentele.

Pieptul de pui se scurge bine și se prăjește, având grijă sa nu se ardă, carnea trebuie sa ramâna suculentă. Adaugăm ciupecile călite, omleta tăiată fideluță, mugurii de bambus sau porumbul mini tăiat rondele, ghimbirul, sosul rămas de la marinat carnea și vinul rămas. Se călește totul amestecând ușor. Compoziția trebuie să rămâna moale (umedă).

Se adaugă după gust boia iute și încă putin vin.

Se umple clătitele cu câte 1 lingură de amestec.

Se păstrează acopeite.

 

TIPS-URI

1

Fără mugurii de bambus sau porumbul mini rulourile își pierd savoarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu carne de pui și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bastonase de pui la cuptor