Rulouri glazurate cu portocale

de Corinuta in Prajituri, 1 Mai 2011 | 3929 vizualizari

 

Daca va plac portocalele, acest desert va va incanta!

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 ml apa calduta
  • 25 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 6 linguri unt topit
  • 1/2 ceasca smantana la temperatura camerei
  • 3 cesti si jumatate cu faina (cca 300 g)
Umplutura:
  • 3 linguri unt moale
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 1/2 ceasca zahar (50 g)
Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri unt moale
  • 3 linguri suc portocale
  • 1/4 ceasca smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri glazurate cu portocale:

Se pune drojdia intr-un bol si se toarna peste ea apa calduta, apoi se amesteca bine pana se dizolva folosind telul sau mixerul. Se adauga zaharul si sarea, se amesteca pana la topire, apoi untul caldut, ouale, smantana, mixand dupa fiecare pana la omogenizare. Se adauga si faina treptat, apoi se framanta aluatul (care trebuie sa fie moale dar sa se desprinda de peretii vasului) 5-6 minute. Se lasa sa dospeasca o ora jumatate acoperit cu un prosop, intr-un loc ferit de curent (eu l-am pus in cuptor de data asta).

Pentru umplutura, se amesteca coaja de portocala cu zaharul. Pe masa infainata, se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara de aprox 35x45 cm. Se unge cu untul moale lasand o margine de 2 cm. Peste unt se intinde coaja de portocala cu zaharul, apoi se ruleaza. Se taie capetele si se arunca (eu am impletit din capete un cozonacel si l-am copt pentru Eliza:). Se taie aluatul cu un cutit ascutit in rulouri de 3 cm care se aseaza intr-o cratita rotunda cu diametrul de 24 cm unsa cu unt (eu le-am pus intava de tort, o mare greseala!:). Se acopera cu o folie alimentara si se mai lasa 45 de minute la dospit. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se coace 45 de minute. Acum o sa vi se umple casa de o aroma de portocale incantatoare! :) 

Pentru glazura se amesteca zaharul cu sucul de portocale si cu untul si se pune la fiert. Se fierbe 3 minute si se toarna peste rulouri cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor (la faza asta mi-a curs glazura din tava de tort si s-a ars in tava de dedesubt :))).

Toate bune si frumoase, a meritat din plin efortul si asteptarea!

A zis Gabytza sa scriu by Gaby_d ca ea urmeaza sa le faca! LOL

Inspiratia 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri glazurate cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (49)

mirela0911 1

02.05.2011, 17:26

tare bine mai arata

ela 1

02.05.2011, 18:45

ce bunatate

Corinuta 1

04.05.2011, 20:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Televizor