Salam de biscuiti - de post

de magieinfarfurie in Prajituri, 12 Dec 2012 | 3324 vizualizari

 

Un dulce tare bun de post.

 

INGREDIENTE

  • - 500 g biscuiti simpli (populari);
  • - 1 sticluta esenta rom;
  • - 150 ml apa;
  • - 2 linguri cacao;
  • - 3 linguri zahar;
  • - 4 linguri apa;
  • - 100 g margarina;
  • - stafide;
  • - 2 linguri dulceata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti - de post:

Se rup biscuitii bucatele - asta este partea cea mai grea :). Peste biscuitii rupti se toarna esenta de rom si apa. 

Intr-o craticioara se amesteca cacao, zaharul si cele 4 linguri de apa si se pune pe foc.  

Se lasa sa dea intr-un clocot, se ia de pe foc si se adauga margarina. 

Se amesteca pana se omogenizeaza.  

Sosul astfel obtinut se toarna peste biscuiti. Se amesteca pana sunt toti acoperiti de sosul de cacao, se adauga dulceata si stafidele si se omogenizeaza.  

Pe masa se intinde folie alimentara, si se pune jumatate din compozitie. Se formeaza un sul si se impacheteaza strans. La fel si pentru cealalta jumatate. Se da la rece pana se intareste bine.  

Iar cu putina glazura de cacao si o foita de zahar ars... banalul salam de biscuiti poate arata foarte bine...

 

TIPS-URI

1

Pentru varianta "de dulce" se inlocuiesc 150 ml de apa cu lapte si margarina cu unt.

COMENTARII (16)

Cris2711 1

13.12.2012, 01:19

foarte frumos a iesit

Corinuta 1

14.12.2012, 10:18

daca-i de post ma inscriu ca tare-mi place dulcele

magieinfarfurie 1

14.12.2012, 10:57

eu fiind cam carnivora de fel, dar si o impatimita a dulciurilor, cand tin post, salamul de biscuiti ma salveaza plus salata de vinete si gandurile bune Va pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: