Salată arlechin

de Rita Ilies in Mancaruri de post, 3 Ian 2014 | 3897 vizualizari

 

În ziua de azi, rețetele de salate sunt printre cele mai complexe. Cu legume, sosuri, semințe... orice! :) Eu am ales o rețetă hrănitoare și plină de calități.

Despre rucola v-am mai povestit, iar despre rodii pot să spun că au un conținut mare de vitamina C (o singură rodie poate acoperi 40% din necesarul zilnic ). De asemenea, rodiile sunt bogate vitaminele A și E, și nu în ultimul rând, cuprinde de 3 ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu. Consumul acestui fruct aduce nenumărate beneficii: prin conținutul mare de acid folic protejează creierul bebelușilor de apariția afecțiunilor care se pot ivi în timpul dezvoltării intrauterine din cauza proastei oxigenări sau a circulației deficitare, luptă împotriva cancerului, a bolilor de inimă și a maladiei Alzhiemer.

Meiul are de asemenea multe proprietăți, însă cea mai importantă este conținutul de amigdalină.

Amigdalina este vitamina B17, foarte puțin cunoscută și poate cea mai valoroasă din complexul de B-uri. Este o vitamină controversată din cauza mafiei industriei farmaceutice. Vă recomand să căutați informații despre această vitamină, despre fizicianul Max Gerson și biochimistul Ernst Krebs, cel care a izolat substanța, denumind-o vitamina B17.

Aceasta este conținută și de banalii sâmburi de caise și piersici, migdale, vișine, prune, dar și în semințele de mere, in, linte, sorg, struguri și unele soiuri de fasole.

În speranța că nu v-am plictisit, să trecem la rețetă. :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru două porții:
  • două mâini de rucola
  • o ceașcă cu sâmburi de rodie
  • semințe de floarea soarelui
  • semințe de dovleac
  • semințe de in
  • 20 g brânză tofu
  • ulei de măsline extravirgin
  • zeamă de lămâie
  • 100 g orez arlechin
  • două linguri cu semințe de mei
  • sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată arlechin:

   Fierbeți orezul pur și simplu în 400 ml de apă ( orezul arlechin fierbe cam 20-30 de minute ). Adăugați sarea. Cu 10 minute înainte de fi fiert adăugați semințele de mei.

   Rucola se spală, se usucă și se amestecă cu restul ingredientelor.

   Este o rețetă extrem de ușor de pregătit și foarte sănătoasă.

   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată arlechin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

Rita Ilies 1

04.01.2014, 01:17

Simona, poți alege tofu afumată, sau cu usturoi, ardei, etc. E mult diferită decât cea simplă și sigur o să-ți placă.
Mulțumesc, fetelor!

MotanLaOale 1

04.01.2014, 12:21

ryta 1

04.01.2014, 15:56

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
iahnie de fasole