Salată arlechin

de CulinaryRainbow in Mancaruri de post, 3 Ian 2014 | 1907 vizualizari

 

În ziua de azi, rețetele de salate sunt printre cele mai complexe. Cu legume, sosuri, semințe... orice! :) Eu am ales o rețetă hrănitoare și plină de calități.

Despre rucola v-am mai povestit, iar despre rodii pot să spun că au un conținut mare de vitamina C (o singură rodie poate acoperi 40% din necesarul zilnic ). De asemenea, rodiile sunt bogate vitaminele A și E, și nu în ultimul rând, cuprinde de 3 ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu. Consumul acestui fruct aduce nenumărate beneficii: prin conținutul mare de acid folic protejează creierul bebelușilor de apariția afecțiunilor care se pot ivi în timpul dezvoltării intrauterine din cauza proastei oxigenări sau a circulației deficitare, luptă împotriva cancerului, a bolilor de inimă și a maladiei Alzhiemer.

Meiul are de asemenea multe proprietăți, însă cea mai importantă este conținutul de amigdalină.

Amigdalina este vitamina B17, foarte puțin cunoscută și poate cea mai valoroasă din complexul de B-uri. Este o vitamină controversată din cauza mafiei industriei farmaceutice. Vă recomand să căutați informații despre această vitamină, despre fizicianul Max Gerson și biochimistul Ernst Krebs, cel care a izolat substanța, denumind-o vitamina B17.

Aceasta este conținută și de banalii sâmburi de caise și piersici, migdale, vișine, prune, dar și în semințele de mere, in, linte, sorg, struguri și unele soiuri de fasole.

În speranța că nu v-am plictisit, să trecem la rețetă. :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru două porții:
  • două mâini de rucola
  • o ceașcă cu sâmburi de rodie
  • semințe de floarea soarelui
  • semințe de dovleac
  • semințe de in
  • 20 g brânză tofu
  • ulei de măsline extravirgin
  • zeamă de lămâie
  • 100 g orez arlechin
  • două linguri cu semințe de mei
  • sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată arlechin:

   Fierbeți orezul pur și simplu în 400 ml de apă ( orezul arlechin fierbe cam 20-30 de minute ). Adăugați sarea. Cu 10 minute înainte de fi fiert adăugați semințele de mei.

   Rucola se spală, se usucă și se amestecă cu restul ingredientelor.

   Este o rețetă extrem de ușor de pregătit și foarte sănătoasă.

   Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salată arlechin 288193
retete culinare - Salată arlechin 288194

COMENTARII (8)

CulinaryRainbow 1

04.01.2014, 01:17

Simona, poți alege tofu afumată, sau cu usturoi, ardei, etc. E mult diferită decât cea simplă și sigur o să-ți placă.
Mulțumesc, fetelor!

MotanLaOale 1

04.01.2014, 12:21

ryta 1

04.01.2014, 15:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: