Salata boeuf

de alilianaa in Salate, 11 Ian 2014 | 1298 vizualizari

 

O salata festiva la noi, la romani.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne porc
  • 6 morcovi
  • 12 cartofi
  • 300 g gogosar murat
  • 6 castraveciori acri
  • 2 galbenusuri ou ( unul fiert , unul crud)
  • 350 ml ulei ( cate 150 ml la gabenus)
  • 370 g smantana
  • 3 linguri mustar.
  • zeama de lamaie de la mai mult de jumatate de lamaie
  • o lingura apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:

Carnea se spala si se pune la fiert cu sare. Cartofii si morcovii se curata, se spala si se pun la fiert cu sare. Cat acestea fierb se toaca gogosarii si castravetii murati si se pun intr-un bol. Cand cele fierte sunt gata se dau la rece timp in care pregatesc maioneza. Cand s-au racit se toaca cubulete. 

Moaioneza: Galbenusul crud cu cel fiert le pun intr-un vas mai inalt cu un praf de sare si unul de piper  si incep a le amesteca intr-un singur sens.  Pe masura ce am omogenizat galbenusurile incepem sa picam ulei putin cate putin si  din cand in cand si zeama de lamaie. Alternativ pun in picatura si apa. Si tot asa pana ce maioneza creste. Tot timpul am folosit lingura de lemn ( mai de moda veche, deh!)

Sosul pentru salata:   jumatate de maioneza se amesteca cu smantana si mustarul. 

Asamblare: peste amestestecul de carne, acrituri si legume pun sosul de mai sus. Amestec. Potrivesc de sare. Asez pe platou si ,, cosmetizez" cu maioneza. 

Delicios si cu siguranta pe masa tuturor in zilele cele mai frumoase ale noastre!

 

TIPS-URI

1

mustarul si smantana adaugata la maioneza face ca aeasta sa devina mai usoara si preparatul sa mai usor digerat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata boeuf 289958
retete culinare - Salata boeuf 289959
retete culinare - Salata boeuf 289960
retete culinare - Salata boeuf 289962
retete culinare - Salata boeuf 289963
retete culinare - Salata boeuf 289964
retete culinare - Salata boeuf 289965
retete culinare - Salata boeuf 289967

COMENTARII (27)

alilianaa 1

12.01.2014, 17:48

Ruxy, cu mare drag, oricand.. le pun fierte pe ambele.Multumesc

alilianaa 1

12.01.2014, 17:48

Dia, multumesc...merge si la dieta!

alilianaa 1

12.01.2014, 17:49

Multumesc Gaby!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25