Salata de ardei bulgaresti

de Oana in Muraturi, 13 Sep 2009 | 13896 vizualizari

 

Reteta by tanti Elena din Dragoslavele :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei bulgaresc
  • 2 gogosari
  • 2 cepe
  • tijele de la 2 teline
  • frunzele de la o telina
        Saramura:
  • 1/2 l otet
  • 1 l apa
  • 2 lg rase cu sare grunjoasa
  • 3 lg rase cu zahar
  • o lgt boabe de mustar
  • o lgt boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei bulgaresti:

Gogosarii se curata de seminte si cotoare, se spala, se taie fasii de doua degete si apoi fideluta.


Ceapa se curata, se spala, se taie in patru si apoi fideluta.


Ardeiul bulgaresc se spala si se taie rondele de 1 cm sau mai grosute, dupa preferinte.


Frunzele si tijele de telina se spala si se toaca marunt.


Se amesteca toate intr-un castron mare, se prepara solutia cu ingredientele de mai sus si se toarna fierbinte in castron. Se amesteca bine apoi se pun ardeii in borcane cu o lingura, indesand cat se poate. La final se strecoara solutia de semintele lasate de ardei si se completeaza in borcane. Se pun capacele si se fierb borcanele la bain-marie jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in apa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de ardei bulgaresti 8922
retete culinare - Salata de ardei bulgaresti 8923
retete culinare - Salata de ardei bulgaresti 8924
retete culinare - Salata de ardei bulgaresti 8925
retete culinare - Salata de ardei bulgaresti 8926
retete culinare - Salata de ardei bulgaresti 8927

COMENTARII (7)

rivka 1

13.09.2009, 19:58

Sa pui sa pui ca imi place si mie sa le vad asa frumos aranjate .
Cand le incepi? banuiesc ca numai in decembrie deschideti primul borcan, ai mei asa procedeaza.
Curand pun si eu vinetele cu usturoi si dovlecei ale bunicii dar sa imi achizitionez niste borcane mai intai ca apoi vinetele si dovleceii se gasesc oricand in magazin nu e cantitate mare.

Oana 1

13.09.2009, 20:03

La mama acasa le incepeam cand dadea prima zapada, dar noi cand nu mai putem de pofta Cred ca prin decembrie, da...

Miha 1

13.09.2009, 23:12

Harnicuta ca o furnicuta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10