Salata de mango

de Roda in Salate, 30 Apr 2009 | 1812 vizualizari

 

Originalitatea acestui preparat consta in servirea lui cu cubulete de jeleu de nuca de cocos .Este o salata usor de preparat si foarte gustoasa.Am adus reteta din Franta , acum 10 zile, am preparat-o familiei mele, dar, din pacate, nu am poze.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru jeleul din nuca de cocos:
  • 60g.nuca de cocos(fulgi),
  • 150g.zahar pudra,
  • 25cl.lapte de nuca de cocos,
  • 25cl. lapte(obisnuit),
  • 20cl.de frisca, 
  • 6 foi de gelatina; 
 
  •   Pentru salata de mango:
  •  3buc. mango, 
  •  150g.zahar pudra,
  •   50g.nuca de cocos,(fulgi)
  •  2 foi de gelatina; 
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de mango:

1.Se prepara jeleul de cocos.Se inmoaie gelatina in apa rece.Intr-o cratita , se toarna laptele de cocos si laptele obisnuit , se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se lasa sa dea un clocot.Se ia cratita de pe foc, se pune nuca de cocos , se acopera cratita si se lasa 15 minute.Se adauga gelatina dizolvata si se da la rece.
2.Intre timp, se bate frisca  cu restul de zahar si se incorporeaza in crema racita.Se varsa compozitia intr-un vas de Jena sau bol de sticla de forma dreptunghiulara si se pune la rece, in frigider, pentru 2 ore.
3.Fructele de mango se curata de coaja si se teie felii subtiri.Gelatina se dizolva in apa rece.Intr-o cratita , se toarna 15cl. apa si zaharul.Se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul cca. 15 minute.Se aduga gelatina, se ia cratita de pe foc si se lasa  siropul sa se raceasca.
4.In momentul servirii, se taie jeleul de cocos in cubulete.Se repartizeaza feliile de mango pe 6 farfurii,se stropesc cu siropul racit  si se aseaza cuburi de jele pe fiecare farfurie.Se presara  nuca  de cocos.

 
 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12