Salata de mango

de Roda in Salate, 30 Apr 2009 | 1774 vizualizari

 

Originalitatea acestui preparat consta in servirea lui cu cubulete de jeleu de nuca de cocos .Este o salata usor de preparat si foarte gustoasa.Am adus reteta din Franta , acum 10 zile, am preparat-o familiei mele, dar, din pacate, nu am poze.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru jeleul din nuca de cocos:
  • 60g.nuca de cocos(fulgi),
  • 150g.zahar pudra,
  • 25cl.lapte de nuca de cocos,
  • 25cl. lapte(obisnuit),
  • 20cl.de frisca, 
  • 6 foi de gelatina; 
 
  •   Pentru salata de mango:
  •  3buc. mango, 
  •  150g.zahar pudra,
  •   50g.nuca de cocos,(fulgi)
  •  2 foi de gelatina; 
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de mango:

1.Se prepara jeleul de cocos.Se inmoaie gelatina in apa rece.Intr-o cratita , se toarna laptele de cocos si laptele obisnuit , se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se lasa sa dea un clocot.Se ia cratita de pe foc, se pune nuca de cocos , se acopera cratita si se lasa 15 minute.Se adauga gelatina dizolvata si se da la rece.

2.Intre timp, se bate frisca cu restul de zahar si se incorporeaza in crema racita.Se varsa compozitia intr-un vas de Jena sau bol de sticla de forma dreptunghiulara si se pune la rece, in frigider, pentru 2 ore.

3.Fructele de mango se curata de coaja si se teie felii subtiri.Gelatina se dizolva in apa rece.Intr-o cratita , se toarna 15cl. apa si zaharul.Se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul cca. 15 minute.Se aduga gelatina, se ia cratita de pe foc si se lasa siropul sa se raceasca.

4.In momentul servirii, se taie jeleul de cocos in cubulete.Se repartizeaza feliile de mango pe 6 farfurii,se stropesc cu siropul racit si se aseaza cuburi de jele pe fiecare farfurie.Se presara nuca de cocos.



 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!