Salata de ton-de post

de Sidy in Mancaruri de post, 11 Apr 2012 | 3682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ton maruntit
  • 1 morcov mare
  • 50 g mazare boabe
  • 2 cartofi
  • 100 g ciuperci taiate
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita mustar
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 castravete murat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ton-de post:

Se curata morcovul si se pune la fiert. Curatam cartofii , ii taiem cuburi si ii punem la fiert. Punem la fiert si mazarea. Cand toate sunt fierte , rasturnam apa de pe ele si le lasam sa se raceasca apoi taiem morcovul si cartofii cubutete mici ca si la salata de boeuf.

Preparam maioneza de post:

Intr-un vas mic amestecam faina cu putina apa si invartim bine sa nu se faca cocoloase.Punem amestecul pe foc si adaugam incet si restul de apa, invartind bine sa se omogenizeze toate.Lasam sa dea 2-3 clocote, invartind in permanenta. Dam amestecul deoparte ,sa se raceasca de tot.

Dupa ce e rece adaugam mustarul si uleiul putin cate putin, invartind cu mixerul la viteza maxima. Adaugam zeama de lamaie Amestecam maioneza astfel obtinuta cu legumele si cu tonul maruntit, bine scurs de ulei

Asezonam si adaugam castravetele murat taiat in cubulete mici.

Asezam salata intr-un bol si o ornam.

Pofta mare !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de ton-de post-0
Salata de ton-de post-1
Salata de ton-de post-2
Salata de ton-de post-3
Salata de ton-de post-4

COMENTARII (11)

iri_iri

iri_iri 1

11.04.2012, 19:48

pompierulpescar

pompierulpescar 1

12.04.2012, 07:28

Tonul este de post?

Sidy

Sidy 1

12.04.2012, 07:36

Cand e dezlegare la peste...DA !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!