Salata din flori de salcam

de lia maria in Salate, 20 Mai 2011 | 5965 vizualizari

 

Florile de salcam, cu mirosul lor dulce si bland, au darul de a linisti, de a calma si tonifia. Va servesc cu o delicioasa salata de sezon !

 

INGREDIENTE

  • 20 ciorchine flori de salcam (bine inflorite)
  • ½ lamiae
  • 1 grapefruit
  • 6 bucati curmale uscate
  • 6 bucati smochine uscate
  • 2 lingurite miere

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata din flori de salcam:

Punem ciorchinii intr-un bol si-i scaldam de cateva ori in apa rece, pentru a indeparta praful si eventualele insect de pe ei, apoi ii acoperim cu apa curata in care stoarcem zeama de la lamiae si le lasam la macerat 1-1,5h. Intre timp curatam si maruntim grapefruit-ul, iar fructele uscate le taiem in bucatele mici.

Luam pe rand ciorchinii cu flori si le indepartam tijele, iar florile le punem in bolul de salata. Adaugam fructele si mierea,  amestecam, mai lasam 5-10’ sa se patrunda bine toate aromele si servim o delicioasa , aromata si racoroasa salata !

Pofta buna!

TIPS-URI

1

grapefruit-ul se poate inlocui cu portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

lia maria 1

23.05.2011, 10:16

ionela poate vei incerca de acum incolo ? sant sigura ca nu vei regreta

gaby_gabytza 1

24.05.2011, 18:20

mamaieelena 1

27.05.2011, 07:21

cred ca este un deliciu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de piept de pui cu morcov, porumb si telina