Salata pentru micul dejun

de adasev12 in Salate, 24 Mar 2011 | 3030 vizualizari

 

nu stiu voi, dar eu una am trecut la salate....de tot felul...si nu doar la micul dejun...ci oricand mi-e pofta...

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • salata verde de care este
  • 1 fir de ceapa verde
  • vreo 50 g branza feta ( eu am de aia greceasca, super....)
  • jum. de castravete( aici is mari castravetii...)
  • o rosie
  • cateva masline negre
  • 3-4 ridichi
  • dressing de iaurt( iaurt, maioneza, usturoi, sare, piper, oregano,busuioc verde)
  • 2 lg ulei de masline
  • o lg  suc de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata pentru micul dejun:

se fiebe oul tare si se da la racit, apoi se curata si se taie felii.

salata se spala bine si se taie fasii, rosia la fel, castravetele se feliaza, ridihea la fel, ceapa se toaca marunt si se amesteca toate  apoi.

se amesteca doua-trei lg de iaurt acru , gras cu o lg de maioneza, un catel de usturoi pisat si condimentele, apoi se pune peste salata si se amesteca bine. se adauga si maslinele si branza feta, apoi feliile de ou, cu grija sa nu se sfarame f tare. se stropeste cu ulei de masline si sucul de lamaie...daca mai e nevoie adaugati sare sau piper....

se poate servi ( si e chiar indicat) cu paine prajita...eu am servit si asa, si cu chifle...ca mai aveam doua in sertarel, si nu le gaseam intrebuintare...si , bineinteles, goala....cine tine la silueta f mult...:D

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata pentru micul dejun 94174
retete culinare - Salata pentru micul dejun 94175

COMENTARII (13)

jolygina 1

25.03.2011, 19:58

o bunatate vin si eu la o portie

adasev12 1

25.03.2011, 23:51

luk....mersi
gina....

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21