Salata persana cu snitel umplut

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2010 | 5472 vizualizari

 

aceasta reteta am servit de revelion acum. vreo 10 ani la verisoara mea Melania . am preluat-o si schimbat cate ceva la ea . multumesc Melania cu preparatul asta am rupt gura musafirilor intodeauna !!!!

 

INGREDIENTE

  • pt salata persana :
  • 2 salate verzi
  • 500 gr. cartofi
  • 500gr. sfecla rosie
  • otet
  • chimen
  • sare
  • piper
  • un galbenus
  • ulei
  • 150 ml. smantana
  • 150 ml. iaurt
  • pt snitel umplut:
  • 500 gr. carne curcan
  • 500 gr . carne amestec porc+vita
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • ardei rosu sau gogosar , castravete murat
  • mustar
  • faina ,
  •  50ml smantana
  • 3 oua
  • ulei
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata persana cu snitel umplut:


  1. cartofii se curata , se spala , se taie in opt , se fierbin apa cu sare . dupa fierbere se scurg si se amesteca cu putin ulei si piper.

  2. din sfecla rosie se face o salata obisnuita . se spala ,fierbe , , curata , feliaza si se amesteca cu sare , otet si chimen .

  3. din galbenus si ulei se face o maioneza care se amesteca cu smantana si iaurt .

  4. se amesteca sosul rezultat cu salata de sfecla [vor avea o minunata culoare roz ]

  5. salata verde se taie fasii . salata persana se monteaza astfel : intr-un bol de sticla ] un rand salata verde , un rand , sfecla cu sos , un rand cartofi , iar sfecla cu sos [ ultimul rand salata verde se dispune doar pe margine ].



  • prepararea snitelului umplut :

  • carnea de curcan se spala se portioneaza si se bate, se unge cu mustar . carnea tocata , un ou , sare , piper, cimbru , o lingura de faina si usturoi se amesteca . din acest amestec se pune pe fiecare felie de carne cate o lingura + o felie de ardei rosu . se ruleaza , se da prin faina si ou batut cu smantana . se prajeste in ulei incins .

  • rulourile prajite dupa racire se taie si se decoreaza salata persana .

 

TIPS-URI

1

in caz de urgenta  folositi sfecla rosie din borcan.decorati cu fasii de snitel .

2

salata persana este delicioasa si fara carne .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata persana  cu snitel umplut 13727
retete culinare - Salata persana  cu snitel umplut 13728
retete culinare - Salata persana  cu snitel umplut 13729
retete culinare - Salata persana  cu snitel umplut 13730
retete culinare - Salata persana  cu snitel umplut 13731
retete culinare - Salata persana  cu snitel umplut 13732
retete culinare - Salata persana  cu snitel umplut 13733
retete culinare - Salata persana  cu snitel umplut 13734

COMENTARII (9)

ANCA 1

14.01.2010, 14:25

tare bine arata!

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 13:37

apetisanta salata!

babi5 1

29.11.2014, 13:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI