Salata persana cu snitel umplut

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2010 | 7865 vizualizari

 

aceasta reteta am servit de revelion acum. vreo 10 ani la verisoara mea Melania . am preluat-o si schimbat cate ceva la ea . multumesc Melania cu preparatul asta am rupt gura musafirilor intodeauna !!!!

 

INGREDIENTE

  • pt salata persana :
  • 2 salate verzi
  • 500 gr. cartofi
  • 500gr. sfecla rosie
  • otet
  • chimen
  • sare
  • piper
  • un galbenus
  • ulei
  • 150 ml. smantana
  • 150 ml. iaurt
  • pt snitel umplut:
  • 500 gr. carne curcan
  • 500 gr . carne amestec porc+vita
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • ardei rosu sau gogosar , castravete murat
  • mustar
  • faina ,
  •  50ml smantana
  • 3 oua
  • ulei
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata persana cu snitel umplut:

  1. cartofii se curata , se spala , se taie in opt , se fierbin apa cu sare . dupa fierbere se scurg si se amesteca cu putin ulei si piper.
  2. din sfecla rosie se face o salata obisnuita . se spala ,fierbe , ,  curata , feliaza si se amesteca  cu  sare , otet si chimen .
  3. din galbenus si ulei se face o maioneza care se amesteca cu smantana si iaurt .
  4. se amesteca sosul rezultat cu salata de sfecla [vor avea o minunata culoare roz ]
  5. salata verde se taie fasii . salata persana se monteaza astfel :  intr-un bol de sticla ] un rand salata verde , un rand , sfecla cu sos , un rand cartofi , iar sfecla cu sos [ ultimul rand salata verde se dispune doar pe margine ].
  • prepararea snitelului umplut :
  • carnea de curcan se spala se portioneaza si se bate, se unge cu mustar .  carnea tocata , un ou , sare , piper, cimbru , o lingura de faina si usturoi se amesteca . din acest amestec se pune pe fiecare felie de carne cate o lingura + o felie de ardei rosu . se ruleaza , se da prin faina  si ou batut cu smantana  . se prajeste in ulei incins .
  • rulourile prajite dupa racire se taie si se decoreaza salata persana .

TIPS-URI

1

in caz de urgenta  folositi sfecla rosie din borcan.decorati cu fasii de snitel .

2

salata persana este delicioasa si fara carne .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata persana cu snitel umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ANCA 1

14.01.2010, 14:25

tare bine arata!

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 13:37

apetisanta salata!

babi5 1

29.11.2014, 13:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite sarate