Salata "Troiene"

de loredanaaa in Salate, 1 Feb 2013 | 12273 vizualizari

 

Este o salata foarte gustoasa, am facuto prima data si mi-a placut foarte mult. Merge si la o masa festiva in timpul sarbatorilor, Ingredientele sunt putine si simple, se prepara repede.De cand am incercato a devenit salata mea preferata.

 

INGREDIENTE

  • Maioneza de casa 300 g
  • Carne de pui 500 g in original se foloseste carne de porc, dar nu este obligatoriu
  • Ceapa alba 2 buc
  • Cartofi 4 buc
  • Oua 5 buc cantitatea de oua depinde de marimea salatei
  • Cascaval clasic 400 g
  • Otet de vin 1 pah
  • Usturoi 2 buc catei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata "Troiene":

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o farfurie mai adanca si se toarna otet ca s-o acopere bine. Se lasa o jumatate de ora sa se marineze, in acest timp se fierb cartofii si ouale.

Carnea se spala si se taie bucatele marunte. Se caleste in putin ulei pana se rumeneste bine, adaugati putina sare si piper dupa gust.
Dupa ce au fiert cartofii si ouale le curatati de coaja.
Incepeti sa montati salata, folositi o farfurie plata mai mare,asa va arata mai bine. Primul strat este cel de carne, o distribuiti uniform pe toata farfuria.

Ouale se taie in jumatati.
Intr-un bol mai adanc amestecati galbenusurile de la oua cu putina maioneza, sare si usturoi pisat.
Umpleti ouale cu pasta de galbenus.
Ceapa se scurge bine de otet si se distribuie uniform peste carne                                     7
Urmatorul strat este cel de cartofi dati prin razatoare. Nivelati si distribuiti uniform.
Cartofii se ung din belsug cu maioneza.
Aranjati uniform jumatatile de oua peste salata.
Dati cascavalul prin razatoarea cea mai mica, sa fie din belsug si chiar deasupra salatei - este mai uniform asa. Puteti s-o lasati 1-2 ore sa se patrunda, dar nu este obligatoriu.
Pofta Buna!

 

COMENTARII (10)

loredanaaa 1

02.02.2013, 16:28

multumesc si bine v-am gasit

loredanaaa 1

02.02.2013, 18:49

da laura e bun,mie mi-a placut mult

iri_iri 1

29.03.2015, 14:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S