Saramura de hamsi

de Constelatialeu in Peste, 6 Oct 2016 | 477 vizualizari

 

Eu iubesc pestisorii astia, imi plac foarte mult, asa ca de cate ori gasesc hamsie proaspata imi cumpar. Ori ii fac prajiti pe scobitoare , ori pun de-o saramura. De data asta am avut pofta de saramura.

 

INGREDIENTE

  • cca 600 g hamsi
  • sare grunjoasa
  • 1 rosie mare si coapta
  • 1 ardei iute rosu aproape uscat
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de hamsi:

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa s e scurga de apa. Apoi punem hartie d ecopt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa sia sezam hamsiile precum soldatii, in formatie, bagam tava la cuptor si o lasam cca 20-25 min , cat sa se coaca, apoi scoatem hamsiile le asezam intr-un vas , turnam apa peste ei cat sa-i acopere, Separat curatam rosia d ecoaja si o taiem cubulete, taiem 1/2 sau ardeiul tot, cat vrem de ardeiat, curatam si usturoiul si-l maruntim, punem totul intr-o craticioara, adaugam un pic de zeama de la peste si punem pe foc sa dea in 2-3 clocote, apoi turnam amestecul peste peste. Cam asta-i toata filozofia...Sa aveti pofta, eu sigur am...

 

RETETA IN IMAGINI

Saramura de hamsi-0
Saramura de hamsi-1
Saramura de hamsi-2
Saramura de hamsi-3
Saramura de hamsi-4
Saramura de hamsi-5
Saramura de hamsi-6
Saramura de hamsi-7
Saramura de hamsi-8
Saramura de hamsi-9

COMENTARII (13)

dantes

dantes 1

08.10.2016, 07:12

Buna!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

08.10.2016, 14:31

Catalina L

Catalina L 1

08.10.2016, 21:20

buna ideea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!