Saratele

de Cornelia89 in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2014 | 5190 vizualizari

 

Compozitie dubla

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 punga susan sau mac dupa preferinta
  • branza 500 gr
  • apa cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Se sparg oualele intr-un bol, se pun sarea, 2 linguri lapte, untul topit, drojdia, branza data prin razatoare si am adaugat faina. Le-am amestecat toate, am adaugat apa pentru a forma un aluat potrivit pentru saratele, nici prea moale, dar nici prea tare .

Se lasa sa creasca, dupa ce a crescut se ia un sfert din aluat si se intinde o foaie, grosimea ei sa fie cat degetul mic (al meu) :D Am glumit, cam 1 cm.

Se taie cu cutitul marginile, se formeaza un patrat si dupa aceea se taie fasii cat de mari doriti .

Se ia pe fiecare si se pune in tava, se unge cu ou si se presara susan sau mac si se da la cuptorul preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu branza telemea