Saratele cu cascaval

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2010 | 33659 vizualizari

 

Minunate

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 5 linguri de smantana
  • 40 g drojdie
  • iaurt mai acru 100 g
  • 250 g branza sau cascaval ras
  • 2 lingurite de sare
  • 3 oua +2 pt uns
  • 250 untura
  • 250 margarina sau unt
  • bicarbonat stins cu suc de lamaie 1 lingura
  • cascaval ras pt ornat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu cascaval:

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta.

Faina se amesteca cu untura, margarina (unt) si sarea pana se incorporeaza toata faina in grasime, dupa care se pune drojdia cu apa, ouale, smantana, cascavalul ras (branza framantata), iaurtul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se face un aluat care se lasa la dospit 1 ora.

Dupa ce a dospit se intinde o foaie de 0,5 cm se unge cu oul batut si se presa cascaval ras. Se taie bastonase sau cu forme diferite. Se pun in tava neunsa si se coc, pana se rumesc putin.

Merg perfect la o bere sau la un pahar de vorba

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saratele cu cascaval 55026
retete culinare - Saratele cu cascaval 55027
retete culinare - Saratele cu cascaval 55029
retete culinare - Saratele cu cascaval 55030
retete culinare - Saratele cu cascaval 55031
retete culinare - Saratele cu cascaval 55032
retete culinare - Saratele cu cascaval 55033
retete culinare - Saratele cu cascaval 55034

COMENTARII (18)

babi5 1

06.10.2013, 11:38

nacularisa 1

13.05.2014, 16:50

Sunt super!!

ryta 1

21.07.2014, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S