Saratele cu chimen si mac

de ionela2682 in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2012 | 7092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat
  • 150 g telemea sau branza feta
  • 250 ml apa minerala
  • 3 lg untura netopita
  • drojdie cat o nuca mica
  • 1 ou
  • 2 lingurite sare mare
  • 1 lingura seminte de chiemen
  • faina cat cuprinde aprox 500 g
  • Pt uns
  • 1 ou +2-3 lg lapte
  • seminte de mac si chimen
  • branza telemea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu chimen si mac:

-intr-un castron adaugam faina ,facem o gaura in mijloc si adaugam oul usor batut si sarea

-drojdia o dizolvam in apa minerala calduta,

-adaugam peste faina drojdia dizolvata

-adaugam untura si branza rasa  si restul de ingrediente , incepem sa framantam un aluat potrivit

-separam aluatul in 2 parti egale,intindem o parte,ungem cu oul batut cu lapte ,presaram chimen si mac si radem deasupra putina branza

-taiem saratelele cu un cutit bine ascutit ,asezam in tava presarata cu putina faina(la fel vom proceda si cu alauatul ramas) ,coacem la 180grade pana se rumeneste frumos,aproximativ 15-20 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen si mac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza de burduf si Ceva Fin