Saratele cu chimen si mac

de ionela2682 in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2012 | 4150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat
  • 150 g telemea sau branza feta
  • 250 ml apa minerala
  • 3 lg untura netopita
  • drojdie cat o nuca mica
  • 1 ou
  • 2 lingurite sare mare
  • 1 lingura seminte de chiemen
  • faina cat cuprinde aprox 500 g
  • Pt uns
  • 1 ou +2-3 lg lapte
  • seminte de mac si chimen
  • branza telemea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu chimen si mac:

-intr-un castron adaugam faina ,facem o gaura in mijloc si adaugam oul usor batut si sarea

-drojdia o dizolvam in apa minerala calduta,

-adaugam peste faina drojdia dizolvata

-adaugam untura si branza rasa  si restul de ingrediente , incepem sa framantam un aluat potrivit

-separam aluatul in 2 parti egale,intindem o parte,ungem cu oul batut cu lapte ,presaram chimen si mac si radem deasupra putina branza

-taiem saratelele cu un cutit bine ascutit ,asezam in tava presarata cu putina faina(la fel vom proceda si cu alauatul ramas) ,coacem la 180grade pana se rumeneste frumos,aproximativ 15-20 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu chimen si mac-0
Saratele cu chimen si mac-1
Saratele cu chimen si mac-2
Saratele cu chimen si mac-3
Saratele cu chimen si mac-4

COMENTARII (26)

lia maria 1

23.02.2012, 10:00

imi plac

Rux 1

23.02.2012, 12:23

Tare bune si tare bine arata!

ionela2682 1

23.02.2012, 17:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20