Sarmale

de divainbucatarie in Mancaruri cu carne, 16 Dec 2010 | 5125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de porc
  • 100 g ceafa porc afumata
  • 4-5 felii de costita de porc afumata
  • 2 linguri de orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri cu varf de orez (60 g)
  • marar
  • putin cimbru
  • 1 varza murata mare – cu frunze subtiri
  • 5 linguri de bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • boabe de piper
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • optional smantana pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Pentru inceput ne pregatim foile de varza: daca varza este prea acra sau prea sarata spalam frunzele in apa calduta si le stoarcem. Daca frunzele sunt prea mici taiem nervurile groase pe dos, fara sa rupem frunza, iar daca frunzele sunt prea mari le putem taia in doua.
Tocam carnea impreuna cu ceafa. Adaugam ceapa tocata marunt si calita, orezul, putin piper macinat, cimbrul si mararul.

Punem la acest amestec si o ceasca de apa rece care are rolul de a fragezi carnea. Luam frunza de varza in mana si punem carne tocata cam o lingura (daca va plac sarmale mai mici puneti cu lingurita). Carnea o punem pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana cel putin 2 cm la un capat si la celalat al frunzei, pentru a inveli sarmaua.

Cand terminam de aranjat sarmalele mai punem un rand de varza taiata julien, boabele de piper si frunza de dafin.

Introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu costita afumate. Apoi asezam sarmalele una langa alta, chiar si suprapuse daca avem mai multe, dar trebuie sa avem grija ca oala aleasa sa fie destul de inalta, pentru a nu a da in foc cand fierb.

Turnam apa clocotita peste acestea si le punem la fiert. Intre timp calim bulionul si il punem peste varza.

Lasam sa fiarba cam o ora, completand cu apa din cand in cand, apoi le dam la cuptor pentru 30 de minute sa scada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

giuliana 1

17.12.2010, 08:56

foarte bune sarmalele sunt preferatele mele

Mitinita 1

17.12.2010, 09:34

divainbucatarie 1

17.12.2010, 10:21

Va multumesc dragele mele!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de cartofi cu costita afumata, o mancare gustoasa