Sarmale cu ciuperci (de post)

de marcela1979 in Mancaruri de post, 24 Noi 2010 | 4567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 ardei grasi
  • 1 kg de ciuperci
  • 100 gr orez
  • pasta de rosii
  • 1 varza murata
  • marar
  • frunze de patrunjel
  • vegeta,piper
  • cimbru
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci (de post):

Varza murata se desface foile si se curata de cotoare.Se pregateste umplutura:cepele se curata,se toaca si se pun la calit in ulei.Ardeiul gras se toaca si el si se adauga peste ceapa.Morcovii se dau prin razatoarea cu ochiuri mari si se pun peste ceapa si ardei si se calesc.Intre timp se curata ciupercile ,se taie cubulete si se adauga in cratita la calit.Se lasa sa fiarba in sucul lor apoi se adauga orezul spalat,se mai adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand e fiert si orezul se adauga pasta de rosii,vegeta si piper dupa gust,se mai adauga frunzele de patrunjel,marar tocate marunt ,cimbrul.Se lasa sa se raceasca un pic.

Se ia frunza de varza si se pune cu lingura din amestec si se ruleaza.Intr-o cratita se pune ulei se pune cotoarele de varza tocate si se aranjeaza sarmalutele.intre straturi se pune un pic de marar verde si pasta de rosii.La final se pune frunze de varza peste si se toarna apa si se da la foc mic sa fiarba.Mie mi au iesit 20 de sarmale si mi a mai ramas amestec care l am folosit la ciperci umplute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mena29 1

24.11.2010, 22:19

nadina73 1

25.11.2010, 00:29

foarte bune,deschide usa ca intrusa las furcile nu te speria

MotanLaOale 1

25.11.2010, 10:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia