Sarmale cu ciuperci (de post)

de marcela1979 in Mancaruri de post, 24 Noi 2010 | 2298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 ardei grasi
  • 1 kg de ciuperci
  • 100 gr orez
  • pasta de rosii
  • 1 varza murata
  • marar
  • frunze de patrunjel
  • vegeta,piper
  • cimbru
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci (de post):

Varza murata se desface foile si se curata de cotoare.Se pregateste umplutura:cepele se curata,se toaca si se pun la calit in ulei.Ardeiul gras se toaca si el si se adauga peste ceapa.Morcovii se dau prin razatoarea cu ochiuri mari si se pun peste ceapa si ardei si se calesc.Intre timp se curata ciupercile ,se taie cubulete si se adauga in cratita la calit.Se lasa sa fiarba in sucul lor apoi se adauga orezul spalat,se mai adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand e fiert si orezul se adauga pasta de rosii,vegeta si piper dupa gust,se mai adauga frunzele de patrunjel,marar tocate marunt ,cimbrul.Se lasa sa se raceasca un pic.

Se ia frunza de varza si se pune cu lingura din amestec si se ruleaza.Intr-o cratita se pune ulei se pune cotoarele de varza tocate si se aranjeaza sarmalutele.intre straturi se pune un pic de marar verde si pasta de rosii.La final se pune frunze de varza peste si se toarna apa si se da la foc mic sa fiarba.Mie mi au iesit 20 de sarmale si mi a mai ramas amestec care l am folosit la ciperci umplute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 65574
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 65577
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 65578
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 65579
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 65580

COMENTARII (10)

mena29 1

24.11.2010, 22:19

nadina73 1

25.11.2010, 00:29

foarte bune,deschide usa ca intrusa las furcile nu te speria

MotanLaOale 1

25.11.2010, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D