Sarmale cu soia si ciuperci

de adela1981 in Mancaruri de post, 14 Mar 2012 | 6848 vizualizari

 

Azi este miercuri si tin post , prin urmare va prezint niste sarmalute de post excelente!! Nu ma prea impac cu soia, dar au iesit tareee delicioase, atat de delicioase incat a mancat sotul, bineinteles cu smantana si fetele au mancat!!

 

INGREDIENTE

  •  50 gr soia granule
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov  
  • 3-4 ciuperci mari Champignon  
  • sare, piper
  • 50 ml ulei
  • marar,
  • cimbru uscat
  • 2 linguri rosii taiate cuburi in suc
  • 1 ligura pasta de ardei
  • 2 linguri de orez
  • 150 ml bulion
  • 1 varza murata mijlocie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu soia si ciuperci:

Soia se pune la fiert in apa cu sare cca 15 min, legumele se curata,  se spala, varza se lasa putin in apa rece, se aleg frunzele si se taie cotoarele, ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiul mare, ciupercile se taie marunt.

Calim ceapa in ulei, adaugam morcovul ras si lasam pana ce se inmoaie. Adaugam ciupercile si lasam pana ce scade zeama lasata de ele. Apoi, adaugam orezul spalat in 2-3 ape , condimentam cu sare, piper, marar si cimbru si lasam sa se caleasca, pana ce devine usor transparent. Adaugam doua linguri de rosii taiate cuburi in suc propriu si o lingura de pasta de ardei. Apoi soiaua, bine scursa de apa, amestecam si lasam 1-2 min pe foc, apoi luam deoparte.

Acum urmeaza sa asamblam sarmalutele, se ia cate o frunza de varza, se pune o gramajoara  de compozitie si se impacheteaza, acum impachetatul las la atitudinea voastra, le puteti face si palni, eu le fac in forma de galuscute :). Se ea un vas termorezistent, se unge cu o lingura de ulei, asezam sarmalutele, mie mi-au incaput toate, nu a fost nevoie sa le suprapun,  am presarat cu cimbru si marar, am turnat bulionul si am completat cu apa sa acopere sarmalutele si am bagat la cuptor, asta nu inainte sa asez o folie de aluminiu ( sa nu deie afara si sa stropeasca cuptorul, doar se aseaza , nu se acopera ermetic) Am lasat la cuptor o ora pana ce au scazut aproape toata zeama.

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale cu soia si ciuperci-0
Sarmale cu soia si ciuperci-1
Sarmale cu soia si ciuperci-2
Sarmale cu soia si ciuperci-3
Sarmale cu soia si ciuperci-4
Sarmale cu soia si ciuperci-5
Sarmale cu soia si ciuperci-6
Sarmale cu soia si ciuperci-7
Sarmale cu soia si ciuperci-8

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.03.2012, 21:16

excelente pentru perioada asta

madi_marin

madi_marin 1

14.03.2012, 21:57

sarmalutele sunt preferatele mele...fie de post, fie cu carnita...

mirela0911

mirela0911 1

14.03.2012, 21:58

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!