Sarmale cu varza acra

de Pasiune pentru bucatarie in Porc, 7 Feb 2010 | 3342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -aprox 1 kg carne de porc sau amestec
  • -2 verze acre
  • -o cana de orez
  • -4-5 linguri de pasta
  • -2 cepe mari
  • -delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza acra:

-ceapa tocata marunt o calim in putin ulei

-adaugam orezul si mai lasam putin

-pasta o amestecam cu o cana de apa si o adaugam peste orez si ceapa

-ceapa cu orezul si pasta se toarna peste carne,se adauga delikat si se amesteca bine

-alegem foile pentru sarmale si tocam putina varza pentru a pune pe fundul ceaunului

-dupa ce punem varza si putina pasta deasupra incepem sa impachetam sarmalele si le asezam una langa alta

-dupa ce am terminat de pus sarmalele punem 2-3 foi de dafin si pasta si continuam cu alt rand

- cand terminam de asezat sarmalele punem un ultim strat de varza,foi de dafin,pasta si 3-4 feli de sunculita

-puneti apa pana deasupra sarmalelor si lasati sa fiarba(verificati din cand in cand daca sunt fierte si mai puneti apa)

-se servesc simple sau cu smantana

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale cu varza acra 16436
retete culinare - Sarmale cu varza acra 16437

COMENTARII (2)

Teo 1

07.02.2010, 20:45

ce cuminti asteapta sarmalele in farfurie! imi amintesc de inceputuri ,cand am facut prima data sarmale ,le-am pus la foc fara sa pun apa; ce-a iesit.....!

adry88 1

07.07.2011, 11:11

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D