Sarmale moldovenesti cu costita afumata

de Krystyan Trendy in Porc, 4 Ian 2015 | 935 vizualizari

 

Hai sa refacem meniul de Craciun si n-ar fi rau daca Mos Craciun ar mai veni inca o data :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 500 g coasta afumata
  • 1 cana orez
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri bulion
  • 1-2 verze murate
  • marar
  • piper boabe
  • 1 lingurita de condiment pentru sarmale
  • sare
  • 100 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti cu costita afumata:

Incepem cu mici"  lacramioare" :)

Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam . 

Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si  calim ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin , adaugam bulionul.

Scoatem compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi adaugam sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .

Spalam varza si scoatem fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie de varza  taiem cotorul,apoi taiem pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie  punem o lingura de compozitie de sarmale .Infasuram apoi sarmaua si  indoim capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas ,le putem toca marunt.

Intr-o cratita mai inalta unsa cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic .

Coasta de porc o portionam si asezam cate una- doua bucati  intre sarmale.

Dupa ce asezam toate sarmalele in cratita,punem apa cat sa le acopere putin .

Punem cratita in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata , mai adaugam inca 2 linguri de bulion diluat cu putina apa. Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin  si sarmalele sunt gata pentru a fi servite! 

P.S : Farfuria de prezentare a zburat :d

 

TIPS-URI

1

Cui ii place soriciul ,poate adauga si sorici proaspat :)

RETETA IN IMAGINI

Sarmale moldovenesti cu costita afumata-0
Sarmale moldovenesti cu costita afumata-1
Sarmale moldovenesti cu costita afumata-2
Sarmale moldovenesti cu costita afumata-3
Sarmale moldovenesti cu costita afumata-4
Sarmale moldovenesti cu costita afumata-5

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

04.01.2015, 21:05

Bune, bune!

Corinuta

Corinuta 1

04.01.2015, 22:03

Super bune!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

05.01.2015, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!