Sarmalute cu ciuperci

de Criss in Mancaruri de post, 11 Oct 2010 | 2733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 cescuta orez
  • -marar verde si cimbru (uscat am avut)
  • -250 ml suc de rosii
  • -sare, piper
  • -ulei
  • -1 varza medie, proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci:

Varza se opareste si se aleg frunzele. Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga apoi ciupercile taiate cubulete si morcovul ras. Se calesc pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga sare, piper si marar verde.

Cu amestecul de ciuperci se umplu frunzele de varza si se ruleaza sarmalele.

Sarmalele se pun intr-o cratita, si din loc in loc se pun crengute de cimbru.  Se amesteca 250 ml suc de rosii cu o lingurita sare si apa si se toarna peste sarmale astfel incat sa le acopere. Se pun la fiert aproximativ 40-45 minute. (fierb foarte repede).

Se servesc cu sau fara smantana,in functie de preferinte. A fost un experiment, insa foarte reusit zic eu, pentru ca sarmalutele facute astfel sunt delicioase.

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute cu ciuperci-0
Sarmalute cu ciuperci-1
Sarmalute cu ciuperci-2
Sarmalute cu ciuperci-3
Sarmalute cu ciuperci-4
Sarmalute cu ciuperci-5

COMENTARII (14)

luminita20_2006 1

12.10.2010, 10:17

ce bune sunt sarmalutele astea

nadina73 1

12.10.2010, 23:45

super bune facem schimb?eu am facut cu ciuperci si carne

Criss 1

13.10.2010, 08:25

Nadina, daca vrei, facem schimb.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04