Sarmalute de post in oala de lut

de Rocsi in Mancaruri de post, 20 Feb 2010 | 4802 vizualizari

 

Sunt de post dar cei care nu sunt carnivori inraiti le recomand sa faca pt. ca sunt delicioase si fara carne.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 300-350 gr orez
  • 2 borcane de ciuperci intregi de 400 gr
  • 5 linguri pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • un ardei rosu
  • vegeta
  • piper
  • 2 linguri faina
  • varza (sau altfel de frunze)
  • un borcan tocana de legume(daca aveti prin camara puteti pune ca le de gust bun)
  • ulei cam300-400 de gr sau mai putin (eu pun dupa ochi)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in oala de lut:

Ceapa se toaca marunt si se pune la inmuiat in ulei.


cand e pe jumatate inmuiata puneti morcovul dat pe razatoarea mare.cand s-a inmuiat si acesta puneti ciupercile date pe masina de tocat ,ardeiul rosu


si pasta de tomate.mai invartiti de cateva ori si dati deoparte compozitia.


orezul se spala bine in 2,3 ape si se lasa 10 min in apa calda dupa care se scurge.


orezul se amesteca cu compozitia de ceapa morcov si restul,se adauga pantrunjel verde tocat,tocana de legume,vegeta,piperul si faina.amestecati bine toate aceste ingrediente.


varza (eu am avut murata)se pune cu o zi inainte la desarat in apa calda,apa schimbandu-se de 2 ori ca sa nu fie prea sarata frunza.


faceti frunze si incepeti sa impaturiti.


pe fundul oalei de lut puneti cateva frunze ,apoi asezati sarmalutele ,deasupra puneti iar cateva frunze.puneti apa cat sa cuprinda si dati la cuptor oala pana sunt sarmalele fierte.


POFTA BUNA!


 

COMENTARII (11)

nadina73 1

15.03.2010, 01:29

arata grozav de bine ,felicitari

Bya Ralu 1

22.01.2013, 20:55

foarte bune!

Rocsi 1

22.01.2013, 21:38

Da pacat ca e poza cam aiurea.Atunci atat reuseam si eu .. Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29