Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Minisavarine pufoase şi aromate, scaldate in sirop dulce si umplute cu multa frişca.
O reţeta franţuzită de Laura Calder.
Aluat:
Sirop:
Si in plus:
Aluat:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea,drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine .Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut,se incorporeaza si untul topit.
Conform Laurei: daca este adaugat inainte, untul ,cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit , va lasa aluatul sa creasca in voie.
Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.
Se coc 20-25 minute .
Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul .
Se opreste focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult