Savarine

de Miha in Prajituri, 17 Apr 2011 | 6600 vizualizari

 

La multi ani floricelelor! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 3 linguri miere
  • esenta de rom
  • Pentru garnitura:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 intaritoare de frisca
  • 1 lingura zahar
  • sirop din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pune faina intr-un castron si se face in mijloc o gropita in care vom pune drojdia dizolvata in putin lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala si se lasa sa creasca la loc cald, in jur de 15-20 de minute. Se adauga apoi oul, restul de lapte, zaharul, putina sare si se amesteca cu faina. La urma se pune uleiul. Se amesteca foarte bine compozitia, obtinand un aluat omogen de consistenta unei smantani groase. Se acopera cu un prosop si se lasa la cald.

Eu n-am avut forme speciale de savarina si am folosit tava de briose.

Se ung formele cu unt, se presara cu faina sau pesmet si se umplu pe 3/4 cu aluat. Se lasa sa creasca si cand a ajuns in gura formei, se da la cuptor, la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se prepara siropul:

Se fierbe apa cu zaharul si mierea. Se dau cateva clocote. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de rom.

Frisca lichida foarte rece, se bate cu mixerul pana incepe sa capete o oarecare consistenta. Se adauga zaharul (pudra) si inatritorul de frisca si se mixeaza pana devine pufoasa.

Fiecarei saverine i se taie un capacel ( pojghita intarita de deasupra), apoi se insiropeaza foarte foarte bine. Se pun pe o farfurie, se unge fiecare "capacel" cu sirop de dulceata ( puteti folosi orice fel de gem, marmalada, dulceata) si se umplu cu frisca batuta.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa