Savarine - 3 ani de Bucataras

de - TABITA - in Dulciuri, 16 Feb 2016 | 3275 vizualizari

 

 Un desert de care am fost atrasa inca din copilarie!!! M-am inspirat dupa reteta dragei mele Jamila.  Pentru ca mi-am facut rost de forme si pentru ca imi doream sa incerc acest deliciu, m-am hotarat sa-l execut si iata ce a rezultat! Gustul este aproape identic cu al celor din cofetarie si chiar aspectuoase.. zic eu. ;)


S-au implimit 3 ani de cand sunt printre voi!!! Va multumesc mult ca mi-ati fost alaturi!       :* :* :*

 

INGREDIENTE

Pentru Aluat:

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte cald
  • 30 ml ulei
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare

Pentru sirop :

  • 400 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom

Pentru decor :

  • 500 ml frisca lichida
  • dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine - 3 ani de Bucataras:

Pentru aluat: Intr-un castron am pus faina, laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, ouale, uleiul, sarea si am amestecat pana a rezultat un aluat moale. 

Am acoperit castronul cu folie de plastic si am lasat aluatul la crescut 30-40 de minute sau pana si-a dublat volumul.

Am uns cu unt si am tapetat cu faina formele si am pus aluatul in forme de savarine cu ajutorul a doua lingurite.

Am lasat savarinele sa mai creasca in forme timp de 20 de minute sau pana ce ajung pana la buza formei. 

Am dat la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana s-au rumenit frumos deasupra.

Le-am lasat apoi sa se raceasca.

Pentru sirop: Am pus apa si zaharul pe foc si am lasta sa fiarba pana s-a dizolvat zaharul.  Am oprit focul am adaugat esenta de rom si am lasat siropul sa se raceasca.

Se scot savarinele din forme, se intorc invers si se taie un capacel, dar nu pana la capat. Apoi am scufundat fiecare savarina in sirop.

Decor: Am batut apoi frisca. Am pus-o intr-un pos si am umplut fiecare savarina. 

Am decorat fiecare capacel cu duceata.

Le-am dat apoi la frigider pana la servire.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si esenta de vanilie sau zahar vanilat pentru un plus de arome.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428347
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428349
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428350
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428351
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428352
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428353
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428354
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428355
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428356
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428358
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428359
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428360
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428361
retete culinare - Savarine - 3 ani de Bucataras 428363

COMENTARII (36)

- TABITA - 1

19.02.2016, 11:39

Multumesc Claudia!

Bya Ralu 1

24.02.2016, 18:40

nu mai cautati ,ca noi nu avem nevoie de bani )

- TABITA - 1

24.02.2016, 19:09

Eu una, numai cu euro am treaba... eventual mai caut galbeni.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L