Savarine

de simona72 in Dulciuri, 8 Iun 2013 | 1635 vizualizari

 

Unul din membrii familiei m-a intrebat cu ceva vreme in urma daca as putea sa-i fac savarine. Am zis nu, categoric. Nici in ruptul capului nu m-am gindit ca le voi face eu vreodata acasa. De cind sunt printre voi am invatat multe lucruri si m-am hotarit sa fac si mult poftitele savarine. Reteta este de la Ruxy, care a luat-o de la Miha. Cu siguranta le voi mai face si voi incerca si alta reteta de la alti bucatarasi. Multumesc!!!!

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina

pt sirop:

  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 plic esenta vanilie bourbon
  • 2 pastai cardamon
  • 1 betisor scortisoara
  • 1 anason stelat

pt umplut:

  • 400 ml smantina pt frisca
  • 50 gr brinza proaspata de la Delaco
  • 100 gr zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au incaput in 16 forme.(o tava de 12 buc+4 forme de silicon)Le-am dat la cuptorul incins la 180 grade si au fost gata in 20 minute.

Le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat in doua pe orizontala.

Am mixat frisca cu zaharul, la urma am adaugat si brinza pt o consistenta mai cremoasa si pt ca frisca sa fie mai ferma.

Pt sirop: am pus apa cu zaharul la fiert, am adaugat mirodeniile si am lasat sa fiarba 5 minute. Am insiropat jumatatile de briose cu siropul racit, le-am umplut cu frisca batuta si am pus capacelele peste frisca.

Briosele sunt ca niste bureti, absorb f bine siropul,dar jeleul pe care l-am pus deasupra a jost si el absorbit si nu se vedea deloc. Am fiert citeva cirese cu 2 linguri sirop de visine si le-am pus deasupra pe savarine.

Sunt foarte dulci si siropoase.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

era suficient sirop din 300 ml apa, iar frisca 300 ml pt ca mi-a mai ramas

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Savarine 234675
retete culinare - Savarine 234676
retete culinare - Savarine 234677
retete culinare - Savarine 234678
retete culinare - Savarine 234679
retete culinare - Savarine 234680
retete culinare - Savarine 234681
retete culinare - Savarine 234682
retete culinare - Savarine 234683

COMENTARII (21)

simona72 1

09.06.2013, 09:01

Au iesit f bune, baietii mei le-au devorat,le-au impartit, una mie una tie....unul din motivele pt care m-am apucat mai "serios" de gatit a fost ca prajiturile care le cumparam de-a gata nu aveau nici un gust s-au toate aveau acelasi gust....Iar in ceea ce priveste comentariile rautacioase de pe FB s-au din alta parte nu ma intereseaza si nu le bag in seama, pe mine nu ma afecteaza...la ceea ce postez eu aduc eventual complectarile de rigoare la cum mi-a iesit si eventual mici retusuri, dar este posibil sa fi gresit eu...cu siguranta voi proba si alte retete. Va pupacesc si va multumesc pt aprecieri!!!

Sim0na 1

10.06.2013, 12:24

Si eu am facut acum ceva timp, si tare mult ne-au placut.

simona72 1

10.06.2013, 12:58

Eu trebuie sa le fac din nou cit de curind!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21