Savarine

de simona72 in Dulciuri, 8 Iun 2013 | 3988 vizualizari

 

Unul din membrii familiei m-a intrebat cu ceva vreme in urma daca as putea sa-i fac savarine. Am zis nu, categoric. Nici in ruptul capului nu m-am gindit ca le voi face eu vreodata acasa. De cind sunt printre voi am invatat multe lucruri si m-am hotarit sa fac si mult poftitele savarine. Reteta este de la Ruxy, care a luat-o de la Miha. Cu siguranta le voi mai face si voi incerca si alta reteta de la alti bucatarasi. Multumesc!!!!

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina

pt sirop:

  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 plic esenta vanilie bourbon
  • 2 pastai cardamon
  • 1 betisor scortisoara
  • 1 anason stelat

pt umplut:

  • 400 ml smantina pt frisca
  • 50 gr brinza proaspata de la Delaco
  • 100 gr zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au incaput in 16 forme.(o tava de 12 buc+4 forme de silicon)Le-am dat la cuptorul incins la 180 grade si au fost gata in 20 minute.

Le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat in doua pe orizontala.

Am mixat frisca cu zaharul, la urma am adaugat si brinza pt o consistenta mai cremoasa si pt ca frisca sa fie mai ferma.

Pt sirop: am pus apa cu zaharul la fiert, am adaugat mirodeniile si am lasat sa fiarba 5 minute. Am insiropat jumatatile de briose cu siropul racit, le-am umplut cu frisca batuta si am pus capacelele peste frisca.

Briosele sunt ca niste bureti, absorb f bine siropul,dar jeleul pe care l-am pus deasupra a jost si el absorbit si nu se vedea deloc. Am fiert citeva cirese cu 2 linguri sirop de visine si le-am pus deasupra pe savarine.

Sunt foarte dulci si siropoase.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

era suficient sirop din 300 ml apa, iar frisca 300 ml pt ca mi-a mai ramas

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

09.06.2013, 09:01

Au iesit f bune, baietii mei le-au devorat,le-au impartit, una mie una tie....unul din motivele pt care m-am apucat mai "serios" de gatit a fost ca prajiturile care le cumparam de-a gata nu aveau nici un gust s-au toate aveau acelasi gust....Iar in ceea ce priveste comentariile rautacioase de pe FB s-au din alta parte nu ma intereseaza si nu le bag in seama, pe mine nu ma afecteaza...la ceea ce postez eu aduc eventual complectarile de rigoare la cum mi-a iesit si eventual mici retusuri, dar este posibil sa fi gresit eu...cu siguranta voi proba si alte retete. Va pupacesc si va multumesc pt aprecieri!!!

Sim0na 1

10.06.2013, 12:24

Si eu am facut acum ceva timp, si tare mult ne-au placut.

simona72 1

10.06.2013, 12:58

Eu trebuie sa le fac din nou cit de curind!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine