Savarine

de vio_dreams in Prajituri, 9 Iul 2013 | 80969 vizualizari

 

De cand le-am vazut la Jamila am tot stat cu gandul la ele si cum zilele astea au fost ceva mai racoroase am cumparat forme si m-am apucat de treaba. Se fac foarte usor si sunt la fel de bune ca cele de la cofetarie, ba chiar mai bune. Multumesc Jamila pentru reteta!
Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 3,5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • pentru topping:
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr jeleu visine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam.

Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat. 

Le lasam la dospit 30 minute.

Le dam la cuptor pana se rumenesc usor.

Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.

Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte savarinele. 

Fierbem apa cu zaharul, o dam deoparte si adaugam romul. Lasam sa se raceasca.

Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una. Le punem la scurs pe un gratar.

Batem frisca cu intaritorul pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca.

Pentru topping eu am avut niste sirop de visine  pe care l-am dat in cateva clocote pana a devanit ca un jeleu si am decorat savarinele.

Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!

 

 

TIPS-URI

1

Pentru toping folositi un toping acrisor, savarinele sunt dulci si vor contrasta in mod placut cu un jeleu acrisor

RETETA IN IMAGINI

Savarine-0
Savarine-1
Savarine-2
Savarine-3
Savarine-4
Savarine-5
Savarine-6
Savarine-7
Savarine-8
Savarine-9
Savarine-10
Savarine-11
Savarine-12

COMENTARII (24)

DexteR 1

12.07.2013, 01:47

Salutare!

O singura nelamurire am. In calitate de barbat amator ar fi fost util in timp aproximativ de lasat in cuptor pentru a nu sta langa ele pazindu-le sa se rumeneasca.

Am sa incerc reteta [a doua incercare, prima a esuat mizerabil (alta reteta)] si am sa revin cu un comentariu.

Alina26 1

18.02.2014, 12:28

Alexandra Burz 1

19.02.2014, 07:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04