Savarine cu cremă de lămâie

de diaconta in Dulciuri, 20 Iul 2013 | 3894 vizualizari

 

Am tot văzut în ultima vreme reţete de savarine postate,deci e normal să mi se facă poftă că doar om sunt şi eu.
M-am oprit la reţeta Gabrielei(Gabrielacuisine),mi s-a părut foarte simplă de pregătit,am făcut însă jumatate de porţie ca să nu-mi ruinez de tot dieta.
Bine, că eu nu am avut forme de savarine şi m-am folosit de cele de brioşe,aşa că mi-au ieşit nişte mini savarine doar.Nu’s ele prea arătoase,dar sunt foarte gustoase.
Pentru umplutură m-am gândit să fac o cremă de lamâie şi mă bucur că am făcut asta,mi-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Pentru savarine(cam 12 bucati):

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • Sare
  • Vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 ml frisca naturala 32% grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • Un plic crema la rece cu gust de lamâie dela Dr.Oetker

Pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • Zeama de la jumatate de lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu cremă de lămâie:

Pentru început am separat galbenusurile de albusurile oualor.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.

Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand cate o lingura de zahar si vanilia.

Am pus cele 4 galbenusuri si am amestecat cu o paleta,dupa care cele 4 linguri de pesmet.

La final am adaugat faina amestecând usor.

In tava de briose am pus câteva forme de briose si hârtiute pentru briose.

Am pus în fiecare forma compozitie si am pus tava în cuptorul preâncalzit.

S-au copt în 15 minute,dar e util sa faceti testul scobitorii.

Le-am lasat sa se raceasca si între timp am facut siropul.

Am fiert apa cu zaharul si zeama de lamâie pâna s-a îngrosat putin.

Dupa ce savarinele s-au racit ,le-am taiat capace si le-am însiropat bine.

Frisca am amestecat-o cu zaharul pudra si praful de crema si am mixat-o pâna  a devenit o crema cu care sa pot orna.

Am pus crema pe fiecare savarina si am pus deasupra capacelul.

 

Le-am lasat putin la frigider sa se mai întareasca crema.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Savarine cu cremă de lămâie-0
Savarine cu cremă de lămâie-1
Savarine cu cremă de lămâie-2
Savarine cu cremă de lămâie-3
Savarine cu cremă de lămâie-4
Savarine cu cremă de lămâie-5
Savarine cu cremă de lămâie-6

COMENTARII (41)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:45

foarte bune !

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

27.03.2015, 22:48

Die, când mă inviți la o savarină?

diaconta

diaconta 1

27.03.2015, 23:19

Rita,da' de-om reusi sa facem si treaba asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!