Savarine cu crema de lamaie

de ionela84 in Prajituri, 13 Dec 2013 | 1314 vizualizari

 

Inspiratie aluat:Lavinia>:D<

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat
  • 1 ou
  • 8 g drojdie uscata
  • 2 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • 150 ml lapte
  • 230 g faina
  • 1 praf de sare
  • Pt sirop:
  • 200 g zahar
  • 300 g apa
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Pt crema
  • 2 plicuri crema de lamaie Dr Oetker
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar pudra
  • Decor
  • gem de mere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu crema de lamaie:

Cernem faina intr-un bol incapator,in laptele incalzit usor  adaugam drojdia si zaharul apoi oul , uleiul si praful de sare,turnam amestecul peste faina si omogenizam bine

Punem intr-un loc cald si lasam aluatul la crescut aprox 30-40 min.

Tapetam formele cu ulei si faina si cu ajutorul unei linguri repartizam aluatul in forme,lasam aluatul din forme sa mai creasca pt aprox 20 min apoi introducem la cuptor la foc mic pana se rumenesc usor(aprox 30 min)

Pt sirop

Punem la fiert apa cu zaharul pana se topeste apoi luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie apoi lasam la racit

Pt crema:Mixam  plicurile pt crema cu laptele si zaharul intai la viteza mica pt 2 minute apoi treptat marim viteza pana aceasta se intareste si dam la rece pana in momentul asamblarii savarinelor

Asamblare:Taiem usor capacul savarinelor si le insiropam bine apoi le umplem cu crema rece si asezam deasupra capacelul acestora pe care am pus cate o lingurita de gem.

Tinem la rece pana in momentul servirii

 

TIPS-URI

1

Pt crema laptele proaspat trebuie sa fie intai fiert si apoi racit

2

Pt ungerea capacelelor putem folosi e de preferat gemul de capsuni

COMENTARII (15)

Rocsi 1

14.12.2013, 19:31

Ce bune!

ionela84 1

14.12.2013, 22:27

Multumesc dragilor

Lau 1

18.12.2013, 22:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D