Schnitzel cu piure de cartofi si sos de legume

de nico15 in Pui, 22 Mai 2017 | 4088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi mici
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei gras verde 
  • 1 ardei gras rosu
  • 50-70 g de fasole neagra
  • Paprika
  • 3 catei de usturoi
  • Faina
  • 1 ou
  • Sare
  • piper
  • cimbru
  • Pasta de tomate
  • 5-6 cartofi
  • lapte
  • Unt
  • Ulei
  • Putin vin rosu
  • Stoc de legume
  • Decor:
  • rosii cherry
  • cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schnitzel cu piure de cartofi si sos de legume:

Pentru inceput, filetam puiul si scoatem pieptul de pui cu atentie, pregatim carnea pentru schnitzele, punem pieptul de pui dupa filetare intre doua folii de plastic si trecem la aplatizarea lui, prin batere cu ajutorul unui batator din lemn. Carnea de pui este foarte frageda, asa ca nu exagerati cu baterea, deoarece se rupe foarte repede.

Spargem ouale, le batem bine, adaugam sare, piper, un praf de paprika si cimbru.  Trecem snitzele prin faina, scuturam bine excesul de faina, trecem prin ou si inca o data prin faina (dubla infainare), dupa care dam la frigider maxim 20 de minute. Dupa expirarea timpului, scoatem din frigider si prajim in baie de ulei fierbinte. Scoatem pe hartie absorbanta, pentru indepartarea excesului de grasime si lasam in relax.

Punem cartofi la fiert, cu un praf de sare. Spalam, curatam si spalam din nou legumele, dupa care trecem la taierea lor in cubulete. Adaugam ulei un tigaie si vom sota legumele.

Trecem legumele intr-o cratita mai incapatoare, asezonam, punem stoc de legume si putin vin rosu, usturoiul pisat punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic. Punem pasta de tomate diluata cu stoc si adaugam snitelele, mai dam pentru 10 minute la cuptor.

 Dupa ce cartofii au fiert, ii pasam, cartofii trebuie sa fie calduti, peste ei, adaugam cubulete de unt rece si laptele care va fi caldut, nu clocotit, nu rece. Amestecam bine si asezonam.

Dupa aceea, trecem la pregatirea si decorarea farfuriei ca in imaginile alaturate. 

   Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Schnitzel cu piure de cartofi si sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui in sos de ciuperci si smantana