Scrumbie la gratar

de ralu_ca in Peste, 8 Iun 2013 | 1831 vizualizari

 

Atat de usor de preparat si atat de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 6 scrumbii
  • 500 g sare grunjoasa
  • 1 capatana usturoi
  • 5-6 rosii din conserva
  • patrunjel tocat 2 linguri
  • delikat
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la gratar:

Pentru inceput am eviscerat pestii si i-am curatat de solzi, apoi i-am spalat foarte bine.Am crestat pestii pe fiecare parte la o disrtanta de 1 cm. Intr-o tava am asezat sarea si pestii i-am asezat pe o parte si alta in tava, dupa acre i-am lasat la "odihnit" approx 2 ore. Intre timp am preparet sorul din: usturoi tocat, rosii tocate amestecate cu piper, delikat si patrunjel.Am incins jarul, petele l-am curatat de sare si l-am pus pe gratar. L-am lasat approx 15 min pe o parte si 15 pe cealalta. Se serveste alaturi de sosul preparat si un vin alb.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

jarul sa fie lasat sa scada din intensitate

2

aveti grija cand sarati pestele sa nu intre in crestaturi, riscati sa devina prea sarat.

3

un peste este suficient pentru o persoana

RETETA IN IMAGINI

Scrumbie la gratar-0
Scrumbie la gratar-1
Scrumbie la gratar-2
Scrumbie la gratar-3
Scrumbie la gratar-4
Scrumbie la gratar-5
Scrumbie la gratar-6
Scrumbie la gratar-7
Scrumbie la gratar-8
Scrumbie la gratar-9
Scrumbie la gratar-10

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

08.06.2013, 21:53

foarte bun

Sim0na

Sim0na 1

10.06.2013, 13:30

Ce-mi place pestele la gratar..

Alina26

Alina26 1

10.06.2013, 15:38

vai cat de bun eeee......si sosul acela de rosiii..!!!foarte gustos!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24