Semifreddo de capsuni

de daniastefania in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 1060 vizualizari

 

Un desert racoritor, delicat, mai ales acum cand e foarte cald afara.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capsuni
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • Un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo de capsuni:

Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Capsunile se spala bine, se blenduiesc si se dau prin strecuratoare, pentru a scapa de seminte. Siropul obtinut se amesteca cu 100 gr zahar si se pune la fiert. Se fierbe 5 minute la foc mic. Se ia de pe foc si se adauga gelatina. Amestecam sa se dizolve bine, apoi lasam la racit. Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu 100 gr de zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Frisca se bate spuma. Galbenusurile se amesteca cu albusurile si apoi cu frisca

 Se adauga apoi siropul se capsuni. Amestecam bine totul. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu folie transparenta si se da 2 ore la congelator. Se taie felii si se serveste. Pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Semifreddo de capsuni 384126
retete culinare - Semifreddo de capsuni 384127
retete culinare - Semifreddo de capsuni 384128
retete culinare - Semifreddo de capsuni 384129
retete culinare - Semifreddo de capsuni 384130

COMENTARII (9)

Catalina L 1

05.06.2015, 13:43

imi placeee

Panacris 1

05.06.2015, 16:36

Rocsi 1

05.06.2015, 18:53

Un deliciu de vara!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S