Shaorma

de Julie in Mancaruri cu carne, 7 Mai 2010 | 8136 vizualizari

 

O reteta de shaorma preparata in casa cu foi din clatite.

 

INGREDIENTE

Pentru aprox 10 foi:

  • 4 oua
  • o cana apa minerala
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • faina (aprox 8 linguri cu varf)

Pentru umplutura:

  • un piept de pui
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 4-5 foi de spanac
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3-4 castraveti murati
  • un ardei gras
  • ketchup iute- sau dulce
  • sare, piper, cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pregatim foile:
Amestecam toate ingredientele sa ne iasa un aluat ca de clatite dar mai gros.
Prajim in tigaie 10 clatite groase.

Pieptul de pui se frige pe grill sau se prajeste in putin ulei, se sareaza si se pipereaza.
Cartofii se taie si se prajesc in ulei.
Se taie feliute ardeiul gras.
Ceapa verde si castravetii murati se taie rondele.
Spanacul il taiem sau il putem lasa intreg.

Luam cate o foaie , o stropim cu ketchup si adaugam cate putin din fiecare ingredient, condimentam cu un praf de sare, piper si putin cimbru.  Pentru mai multa savoare putem adauga si maioneza sau putem aduce la masa foile si ingredientele separat si fiecare poate sa-si prepare  shaorma cu ingredientele preferate.

Delicios!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Shaorma 30477
retete culinare - Shaorma 30478
retete culinare - Shaorma 30479
retete culinare - Shaorma 30480
retete culinare - Shaorma 30481

COMENTARII (13)

Ubulika 1

26.06.2010, 10:36

my favouritearata bestial

Julie 1

26.06.2010, 11:55

Multumesc mult tuturor!

andreea_angelo 1

15.11.2012, 17:55

iamiiiiiiiiii iamiiiiiiiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59