Sirop de smochine

de adasev12 in Sirop / Compot, 26 Sep 2011 | 3991 vizualizari

 

ceva mai deosebit....un gust rafinat...aroma, savoare si placere....
sigur veti gasi o multitudine de retete in care il puteti folosi...

 

INGREDIENTE

  • pt un litru:
  • 10-15 smochine coapte bine
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1,200 l apa( va mai scadea la fiert...)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de smochine:

Smochinele se taie jumatati. Apa se pune la foc si cand clocoteste se adauga si smochinele. Se lasa sa dea cateva clocote. Pulpa din smochine o sa se desprinda partial si se va dilua in apa. Se ia de pe foc si se lasa asa cateva ore, pana la racirea completa.

Se strecoara apoi apa printr-o sita mai mare, sa treaca si bucatele de fruct, apoi se pune iar la fiert cu zaharul. Se lasa sa fiarba pana se leaga. Apa o sa mai scada, dar cu adaosul de zahar tot un litru de sirop iese. Spre sfarsit  se adauga sucul de lamaie, care ii va da un gust usor acrut si va actiona si ca un bun conservant. Cat e cald se trece in sticle si se lasa la racit in camera. Dupa racire se trece in camara...sau in pahar...dupa cum doriti. Eu l-am trecut intai in pahar, ca la mine inca mai sunt 30 grade afara.

 

TIPS-URI

1

smochinele se pot folosi in alta combinatie, nu le aruncati ( de ex la gem)

2

daca folositi smochine rosii culoarea va fi mult mai intensa si mai frumoasa...(eu am avut smochine albe de data aceasta...)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop de smochine 126674
retete culinare - Sirop de smochine 126675
retete culinare - Sirop de smochine 126676

COMENTARII (13)

adasev12 1

26.09.2011, 18:04

miuta....

jolygina 1

29.09.2011, 09:48

place

Lau 1

03.10.2011, 09:32

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S