Sirop din flori de soc si lamaie

de babi5 in Bauturi, 16 Mai 2013 | 7432 vizualizari

 

Am primit reteta de la o colega de-a surorii mele. Pentru mine este ceva inedit, nu l-am mai facut si vreau sa va spun ca din greseli omul invata. Lamaia trebuie pusa la finalul fierberii nu la inceput cum mi s-a spus, fiindca diminueaza gustul de soc si persista mai mult cel de lamaie si se amaraste. Lamaia o tinem in apa pana o vom pune in sirop. Siropul a iesit bun, dar la al meu v-am zis persista gustul de lamaie si este un picut amarui, datorita faptului ca am pus lamaia la inceputul fierberii. Dar tot raul inspre bine, am confiat lamaia si am si lamaie confiata pentru prajituri. Pup si spor la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • 3 lamai
  • 7 flori de soc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de soc si lamaie:

Intr-o oala punem apa si florile  de soc la fiert. Dupa fierbere strecuram si adaugam zaharul, punem din nou la fiert si lasam sa fiarba pina devine siropos. Adaugam apoi lamaile, in prealabil bine spalate si taiate felii, si mai lasam sa fiarba.

Punem in sticle in prealabil sterilizate. (Nu folositi sticle de plastic )

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu apa minerala sau plata cu cuburi de gheata.

RETETA IN IMAGINI

Sirop din flori de soc si lamaie-0
Sirop din flori de soc si lamaie-1

COMENTARII (32)

babi5 1

17.05.2013, 09:30

da Rocsi este chiar bun dar ,are mai ult gust de lamie decit soc fiindca lamia trebuia adaugata aproape la terminare eu la reteta care am primito de la o colega a surori mele asa indica si am concluzionat ca trebuieste adaugata lamii la sfirsi pup fata

Alexa13 1

18.05.2013, 15:47

babi5 1

18.05.2013, 17:32

Pup pe Alexa 13 multumesc de apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20