Socata clasica

de MotanLaOale in Bauturi, 10 Iun 2014 | 1408 vizualizari

 

Prea a fost laudata de multa lume ca sa nu o postez! :)))

 

INGREDIENTE

  • 5 litri apa
  • 500g zahar
  • 5-6 flori de soc
  • 2 lamai
  • 3 linguri otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata clasica:

Se topeste zaharul in putina  apa calda si se toarne intr-un borcan de 5 litri.

Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan.

Se stoarce o lamaie si zeama se toarna in borcan.

Se taie cuburi cealalta lamaie cu coaje cu tot si se pune in borcan.

Se pun florile de soc nespalate ca sa nu se piarda polenul.

Se toarna otetul si se completeaza cu apa pana la 5 litri.

Se amesteca bine si se acopera cu o farfuriuta sau cu folie.

Se tine in loc cald 48 de ore, amestecand din cand in cand in borcan.

Dupa doua zile se strecoara, se pune in sticle si se pune la rece.

Este naturala si este foarte buna!

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

In loc de zahar se poate pune miere, dar ii schimba si gustul.

RETETA IN IMAGINI

Socata clasica-0
Socata clasica-1
Socata clasica-2
Socata clasica-3
Socata clasica-4
Socata clasica-5
Socata clasica-6
Socata clasica-7
Socata clasica-8
Socata clasica-9
Socata clasica-10

COMENTARII (34)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.06.2014, 09:57

laura_n

laura_n 1

16.06.2014, 15:04

uite ca nu stiam ca pui otet oricum, este o bautura grozava, indiferent de varianta!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.06.2014, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!