Socata clasica

de MotanLaOale in Bauturi, 10 Iun 2014 | 1363 vizualizari

 

Prea a fost laudata de multa lume ca sa nu o postez! :)))

 

INGREDIENTE

  • 5 litri apa
  • 500g zahar
  • 5-6 flori de soc
  • 2 lamai
  • 3 linguri otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata clasica:

Se topeste zaharul in putina  apa calda si se toarne intr-un borcan de 5 litri.

Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan.

Se stoarce o lamaie si zeama se toarna in borcan.

Se taie cuburi cealalta lamaie cu coaje cu tot si se pune in borcan.

Se pun florile de soc nespalate ca sa nu se piarda polenul.

Se toarna otetul si se completeaza cu apa pana la 5 litri.

Se amesteca bine si se acopera cu o farfuriuta sau cu folie.

Se tine in loc cald 48 de ore, amestecand din cand in cand in borcan.

Dupa doua zile se strecoara, se pune in sticle si se pune la rece.

Este naturala si este foarte buna!

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

In loc de zahar se poate pune miere, dar ii schimba si gustul.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Socata clasica 325611
retete culinare - Socata clasica 325612
retete culinare - Socata clasica 325613
retete culinare - Socata clasica 325614
retete culinare - Socata clasica 325615
retete culinare - Socata clasica 325616
retete culinare - Socata clasica 325617
retete culinare - Socata clasica 325618
retete culinare - Socata clasica 325619
retete culinare - Socata clasica 325620
retete culinare - Socata clasica 325621

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

13.06.2014, 09:57

laura_n 1

16.06.2014, 15:04

uite ca nu stiam ca pui otet oricum, este o bautura grozava, indiferent de varianta!

MotanLaOale 1

16.06.2014, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D