Socata ( fara drojdie)

de Ina in Bauturi, 18 Mai 2012 | 86497 vizualizari

 

Zilele trecute mi-a adus o colega doi pumni de flori de soc, asa ca am purces la prepararea unei delicioase socate. Va servesc cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 12 flori de soc, proaspat culese ( sau doi pumni zdraveni de flori)
  • 10 litri apa
  • 1 kg. zahar
  • 3 lamai mari
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata ( fara drojdie):

Florile de soc , proaspat culese, se scutura usor de impuritati, avand grija sa nu se scuture. Este bine daca le culegem dupa ploaie.

Am pus intr-o oala de 14 litri capacitate, 800 grame de zahar. Lamaile feliate le-am stors usor de zeama peste zaharul din oala  si le-am asezat si pe ele, peste zahar, impreuna cu florile de soc si 9 litri de apa. Restul de zahar ( 200 grame ) l-am caramelizat, l-am stins cu o cana de apa , iar dupa ce s-a topit caramelul am turnat siropul in oala  si am amestecat totul cu grija. 

Am acoperit vasul si l-am tinut 4 zile ( in mod normal se lasa la soare, dar zilele astea mai mult a plouat, asa ca am tinut oala in bucatarie :D ), mestecand lichidul zilnic, cu o lingura din lemn. In a patra zi socata a inceput sa se aciduleze usor, acesta fiind momentul cand am strecurat totul in sticle curate si am dat socata la frigider.


 

 

TIPS-URI

1

Zaharul caramel da socatei atat aroma cat si culoare.

2

Eu nu folosesc drojdie, intrucat socata capata o aciditate prea mare si gust de otet

RETETA IN IMAGINI

Socata  ( fara drojdie)-0
Socata  ( fara drojdie)-1
Socata  ( fara drojdie)-2
Socata  ( fara drojdie)-3
Socata  ( fara drojdie)-4
Socata  ( fara drojdie)-5
Socata  ( fara drojdie)-6
Socata  ( fara drojdie)-7
Socata  ( fara drojdie)-8
Socata  ( fara drojdie)-9
Socata  ( fara drojdie)-10

COMENTARII (53)

laura2002

laura2002 1

26.05.2013, 22:06

bunnn.Ieri am facut si eu. Este la soare in balcon.Il mestec si mai gust putin este deliciossss

mada_elena85

mada_elena85 1

26.05.2013, 22:32

Foooarte buna socata.Azi am scos-o si eu din borcan.Delicioasa

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.05.2014, 22:53

foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24