Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Un preparat sofisticat, dar foarte rapid şi uşor de făcut. Tăițeii completează perfect aroma peștelui, iar culorile din farfurie sunt o adevărată simfonie. Eu am tăiat una dintre bucățile de pește în două pentru că mi se părea prea mare. De aceea în imagini par a fi 3 bucăți.
Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan.
Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut, până devin roz.
Se așează bucățile într-o tavă. Se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de pește cu mixul de miso, astfel încât să fie acoperite complet.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, unde vor sta 5 minute.
Între timp, se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 6 minute. Se scurg și se amestecă cu sucul de lime, alunele caju și o partea din ceapa verde, păstrând restul pentru decor.
Se așează tăițeii pe o farfurie, iar deasupra bucata de pește. Se ornează cu ceapă verde și se servește fierbinte.
1
Tăițeii se mai pot amesteca și cu ghimbir murat și sake
2
Se folosește numai un ulei care are o aromă neutră. Uleiul de măsline nu este recomandat
3
Pasta miso se poate amesteca și cu sos de soia, dar eu am renunțat la el pentru că miso este deja foarte sărată
4
Ceapa verde se poate înlocui cu ceapă roșie sau eșalotă
5
Caju se pot prăjit câteva minute în tigaie la foc mediu, pentru intensificarea aromei
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult