Somon cu Skagenröra si cartofi natur

de danakarin in Somon, 6 Ian 2012 | 4137 vizualizari

 

Skagenröra este o specialitate suedeza, desi numele vine de la orasul danez Skagen.
Este un sos, grozav de cunoscut si indragit, ce se consuma in fel si chip. A fost una din retetele care le-am invatat de la prietena mea Mioara, in aceasta vacanta de Sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Skagenröra
  • 200 g smantana groasa (sau 100 g smantana + 100g maioneza) ·   
  • 1 ceapa mica rosie taiata marunt ·        
  • 50 g icre rosii (de somon, pastrav sau chiar icre mici rosii) ·        
  • 100 g de creveti (fierti, decojiti ) taiati mai marunt ·        
  • Marar tocat foarte fin ·       
  • Zeama de lamaie ·       
  • Sare, piper (daca va place si putin chili)
  • restul:
  • un fileu maricel, ( cat sa iasa 6 bucati)  de somon cu piele cu tot
  • 12 cartofi nu prea mari
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu Skagenröra si cartofi natur:

Skagenröra se serveste de obicei  langa somon afumat sau carpacio de somon (“gravad lax”).  Se poate unge si  pe paine, sau se poate folosi ca si umplutura la Avocado, alaturi de creveti si  somon afumat.

De data asta l-am servit langa peste proaspat.

Am pregatit sosul amestecand ingredientele, am pos cartofii la fiert in coaja si am marinat bucatile de fileu in sare si zahar si le-am lasat la rece 30 de minute. Apoi am infierbantat ulei intr-o tigaie de tuci si am prajit pestele pe ambele parti citeva minute, incepand cu partea cu piele, in asa fel incat sa ramana fraged si un pic lucios in interior. Am fiert cartofii in coaja, i-am curatat,  si am servit pestele cu sos si cartofi natur.

 

RETETA IN IMAGINI

Somon cu Skagenröra si cartofi natur-0
Somon cu Skagenröra si cartofi natur-1
Somon cu Skagenröra si cartofi natur-2

COMENTARII (13)

mena29

mena29 1

09.01.2012, 14:26

Suuuper!

danakarin

danakarin 1

10.01.2012, 08:27

Te invit sa incerci sosul, e delicios !!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:35

deja mie foame

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!