Sorbet de lamaie

de eclerash in Bauturi, 19 Iun 2010 | 3803 vizualizari

 

Revin dupa o absenta indelungata dar justificata(sesiunea,bat-o focul) cu ceva racoritor si buuun!

 

INGREDIENTE

  • 6 lamaie
  • 1 litru apa
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic coaja lamaie
  • 300 g zahar cub
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de lamaie:

Frecam fiecare cub de zahar pe coaja de la o lamaie(stiu ca pare o munca-n zadar dar eu am facut lucrul asta in timp ce ma uitam la o emisiune si a trecut mai usor timpul),punem intr-o cratita zaharul cu 1 litru de apa,cu zeama celor sase lamai si cu coaja unei dintre ele si punem la fiert pana topeste zaharul si adaugam si plicul cu coaja de lamaie si mai lasam pe foc pana se leaga siropul.Apoi il punem intr-un vas si dam la congelator pt 3 ore dupa care va sta inca o ora in frigider.Este numai bun de servit!

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de prospetime puteti adauga si cateva frunzulite de menta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sorbet de lamaie 38036
retete culinare - Sorbet de lamaie 38037

COMENTARII (6)

Julie 1

20.06.2010, 10:35

Super reteta! Intr-adevar a fost prezentata pe acasa tv si mie mi s-a parut destul de dificil de facut...numai cand ma gandeam ca trebuie sa frec fiecare cub de zahar...

eclerash 1

20.06.2010, 11:24

da,asa este,dar ma crezi ca eu uitasem de unde mi-am notat reteta?oscilam intre acasa tv,neatza cu razvan si dani sau euforia...si intr-adevar merita!

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 09:45

usor,rapid si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55